6 απλοί τρόποι για να καλύψετε άσχημα πλακάκια μπάνιου;

6 Simple Ways to Cover Ugly Bathroom Tiles?

Έχετε βαρεθεί τα άσχημα παλιά πλακάκια στο μπάνιο σας; Χρειάζεστε ιδέες για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας;

Μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε φθαρμένα και άσχημα πλακάκια και να τοποθετήσετε νέα, ωστόσο, αυτή είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή δουλειά.

Αντί να αγοράζεις νέα πλακάκια Ο φθηνότερος και πιο εύκολος τρόπος είναι να στρώσετε παλιά πλακάκια στο μπάνιο σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές απλές συμβουλές. Χωρίς φασαρία για το πώς να κρύψετε τα άσχημα πλακάκια μπάνιου.

Πώς να πλακώσετε ένα άσχημο μπάνιο;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλύψετε άσχημα πλακάκια μπάνιου.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι Η λύση σας πρέπει να είναι αδιάβροχη.

Ακόμα κι αν τα πλακάκια σας δεν βραχούν απευθείας από το ντους ή τον νεροχύτη. Αλλά πρέπει ακόμα να αντέξει τη συμπύκνωση που προκαλείται από την υγρασία από το ντους.

Εδώ είναι μερικές απλές και αποτελεσματικές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε αδιάβροχο χρώμα για να βάψετε τα πλακάκια.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρύψετε τα άσχημα πλακάκια μπάνιου είναι να τα βάψετε. Η αδιάβροχη βαφή πλακιδίων θα κρατήσει τα πλακάκια του μπάνιου σας να φαίνονται νέα και καθαρά.

όταν επιλέγετε βαφή πλακιδίων Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα χρώμα ειδικά σχεδιασμένο για το μπάνιο.

γενικά, Το εποξειδικό και το λατέξ είναι οι καλύτερες επιλογές σας.!

Διατίθεται σε ματ, σατέν και γυαλιστερό φινίρισμα, μπορείτε να αποκτήσετε την εμφάνιση που θέλετε! Ορισμένα χρώματα για πλακάκια μπάνιου είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας.

Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε αδιάβροχα πλακάκια Μπορείτε να επιλέξετε όποιο χρώμα σας αρέσει και να βάλετε αδιάβροχη κόλλα από πάνω.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν μπορείτε να βάψετε με ενέματα. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Καλύψτε το στεγανωτικό με κολλητική ταινία πριν ξεκινήσετε το βάψιμο.

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν βάφετε πάνω από πλακάκια.

Βήμα #1 – Επιμελής καθαρισμός πλακιδίων

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα πλακάκια σας είναι απαλλαγμένα από μούχλα, βρωμιά ή αφρό σαπουνιού.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό μπάνιου για να καθαρίσετε τα πλακάκια. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να σκουπίσετε τα πλακάκια.

Περιμένετε να στεγνώσουν τελείως τα πλακάκια πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα #2 – Γυαλίστε τα πλακάκια

Χρησιμοποιήστε συνθετικό γυαλόχαρτο (180 grit ή 220 grit) και τρίψτε απαλά το πλακίδιο για να αφαιρέσετε τυχόν λάδι από την επιφάνεια.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα τριβείο για να ολοκληρωθεί γρήγορα η εργασία.

Βήμα #3 – Ξεσκονίστε

Η διαδικασία γυαλίσματος θα κάνει το μπάνιο σας γεμάτο σκόνη.

Καθαρίστε τη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί και αφήστε τη να στεγνώσει.

Βήμα #4 – Εφαρμόστε Primer

Ένα εποξειδικό αστάρι στο χρώμα της επιλογής σας θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα των πλακιδίων.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα αφρού για να καλύψετε τα πλακάκια με αδιάβροχο αστάρι για να αποφύγετε τη φθορά του χρώματος.

Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα πριν το βάψετε.

Βήμα #5 – Βάψτε τα πλακάκια

Αν επιλέξετε ακρυλικό λατέξ για το πλακάκι σας, περάστε όσες στρώσεις χρειάζεται και αφήστε το να στεγνώσει.

Ίδια διαδικασία με την εποξειδική βαφή. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς.

Το μόνο μειονέκτημα στη χρήση εποξειδικής βαφής είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγα χρώματα για να διαλέξετε.

Χρησιμοποιήστε ένα χαλάκι μπάνιου για να λύσετε τα πλακάκια.

Μια άλλη καλή επιλογή είναι να πλακάκια το άσχημο μπάνιο σας με μπανιέρα και ντους.

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ λιγότερο εντατική από το βάψιμο πλακιδίων, αλλά δεν είναι μόνιμη λύση.

Ένα χαλάκι ντους είναι συνήθως ένα κομμάτι από PVC ή σκληρό πλαστικό που ταιριάζει πάνω από το ντους.

Ο εύκαμπτος σωλήνας ντους που φτάνει μέχρι το δάπεδο δίνει στο μπάνιο σας μια αριστοκρατική και ολοκληρωμένη εμφάνιση. Είναι επίσης ανθεκτικό στη μούχλα και αδιάβροχο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στεγανωτικό σιλικόνης για να στερεώσετε την επένδυση μπάνιου στον τοίχο.

Τα χαλάκια μπάνιου διατίθενται σε τυπικά μεγέθη και σχήματα. Έτσι, μπορείτε να μετρήσετε και να παραγγείλετε ηλεκτρονικά.

Αν έχεις λίγο χρόνο Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε 100% PEVA, το οποίο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον χαλάκι μπάνιου.

Μεγάλη διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα με δακτυλίους από ανοξείδωτο χάλυβα. Εύκολο στη σταθεροποίηση και ανθεκτικό στο σκίσιμο.

κρεμάστε μια κουρτίνα μπάνιου

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για να κρύψετε άσχημα πλακάκια μπάνιου είναι να κρεμάσετε μια ωραία κουρτίνα μπάνιου.

Κουρτίνα μπάνιου Waffle με Snap-In Set Liner, 12 άγκιστρα περιλαμβάνονται - Στυλ ξενοδοχείου, αδιάβροχη και πλένεται  Εξαιρετικά χοντρό ύφασμα και πλέγμα στο πάνω μέρος - 71x72 λευκό.

Μια καλοσχεδιασμένη και καλά τοποθετημένη κουρτίνα μπάνιου θα ανυψώσει αμέσως το μπάνιο σας και θα κρατήσει τα άσχημα πλακάκια μακριά από τη θέα.

Αυτή η επιλογή είναι εξαιρετική εάν χρειάζεστε μια βραχυπρόθεσμη λύση για να κρύψετε τα αντιαισθητικά πλακάκια. και δεν θέλετε να βάψετε πλακάκια ή να τοποθετήσετε επενδύσεις τοίχων μπάνιου

Αυτή η συμβουλή είναι ιδανική για ενοικιαστές που δεν θέλουν να επενδύσουν χρήματα ή χρόνο σε πλακάκια σε παλιά μπάνια.

Κρεμάστε μια αδιάβροχη κουρτίνα μπάνιου όπως εδώ για να δημιουργήσετε μια νέα εμφάνιση γρήγορα και εύκολα.

Θα προσθέσει μια ωραία πινελιά στο μπάνιο σας ενώ κρύβει τα άσχημα πλακάκια.

Αυτή η κουρτίνα πλένεται στο πλυντήριο και είναι κατασκευασμένη με ειδικό πολυεστερικό υλικό ανθεκτικό στη μούχλα και το μούχλα για επιπλέον αντοχή.

χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα πλακιδίων

Μια τέταρτη επιλογή για να καλύψετε άσχημα πλακάκια μπάνιου χωρίς να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε τα πλακάκια είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακιδίων.

Αυτοκόλλητα πλακιδίων 24 τεμαχίων Παραδοσιακό σετ αυτοκόλλητων πλακιδίων Talavera Αυτοκόλλητα πλακιδίων μπάνιου και κουζίνας Εύχρηστα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα με πλακάκια τόσο στους τοίχους όσο και στο δάπεδο του μπάνιου σας.

Το καλύτερο με τα αυτοκόλλητα πλακιδίων είναι ότι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακιδίων Αρχικά, καθαρίστε τα πλακάκια σας καλά χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό. για να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκόλλητο θα κολλήσει σωστά.

Αφού καθαρίσετε τα πλακάκια Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα του πλακιδίου και αφήστε το να στεγνώσει πριν το εφαρμόσετε στο πλακάκι.

Αν και τα αυτοκόλλητα πλακιδίων είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καλύψετε άσχημα πλακάκια, Υπάρχουν όμως κάποια μειονεκτήματα.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι η κόλλα φθείρεται με τον καιρό. ειδικά σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία

χρησιμοποιήστε αδιάβροχα πάνελ τοίχου

Τα πάνελ τοίχου ντους είναι αδιάβροχα πάνελ που μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από μια μπανιέρα, νεροχύτη ή χώρο ντους.

Αυτά τα τέλεια πλακάκια αντικατάστασης είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να κοπούν σε όποιο σχήμα θέλετε.

Η εγκατάσταση μιας οθόνης ντους είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. και σε αντίθεση με τα πλακάκια που δεν χρειάζονται αρμολόγηση

επομένως είναι χαμηλής συντήρησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί για να διατηρήσετε το πάνελ φρέσκο.

Τα πάνελ τοίχου ντους είναι κατάλληλα τόσο για μοντέρνα όσο και για παραδοσιακά μπάνια.

Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσο παραδοσιακές όσο και μοντέρνες επιλογές για να διαλέξετε. επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους λουτρών

Τα πάνελ τοίχου ντους μπορούν να κατασκευαστούν από πέτρα, σχιστόλιθο και μάρμαρο, μια επιλογή υψηλής ποιότητας. Τα φθηνά προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό στην υγρασία MDF ή ακρυλική πέτρα.

Ορισμένα πάνελ τοίχου περιλαμβάνουν στοιχεία όπως glitter για να ωραιοποιήσουν την εμφάνιση.

Ανεξάρτητα από το είδος του υλικού που θα επιλέξετε Όλα τα διαχωριστικά ντους είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ανθεκτικά στο χρώμα.

Τα πάνελ τοίχου ντους διατίθενται σε διάφορα μεγέθη από 600mm έως 1200mm.

Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να κόψετε τα παλιά σας πλακάκια μπάνιου σε πλήρες μέγεθος.

Επιπλέον, τα πάνελ τοίχου ντους είναι εντελώς αδιάβροχα και παρέχουν μια μακροχρόνια λύση για την απόκρυψη των άσχημων πλακιδίων.

Αυτή η λύση χαμηλού κόστους είναι γρήγορη και εύκολη στην εγκατάσταση. και δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε παλιά πλακίδια πριν την εγκατάσταση

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ημέρες, ενώ η τοποθέτηση μιας οθόνης ντους μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες.

Συνολικά, τα διαχωριστικά ντους είναι μια επιλογή χωρίς συντήρηση και υγιεινή. Και σε αντίθεση με τα πλακάκια, είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε ανάπτυξη μούχλας.

συνδέστε τα πάνελ από χάντρες

Το Beadboard είναι ένα παραδοσιακό μοτίβο τοίχου που αποτελείται από πολλές στενές σανίδες.

Είναι μια συνηθισμένη επιλογή για επενδύσεις τοίχων σαλονιού και κουζίνας, ωστόσο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο μπάνιο σας.

Πριν εγκαταστήσετε πάνελ από χάντρες, χρησιμοποιήστε αδιάβροχη βαφή για προ-καθαρισμό.

Θα πρέπει να σφραγίσετε τις άκρες με στεγανωτικό για να βεβαιωθείτε ότι το νερό ή η υγρασία δεν θα πιαστεί ανάμεσα στον τοίχο και τις σανίδες. Αυτό οδηγεί σε μούχλα ή ωίδιο.

τύλιξέ το!

Αυτά τα απλά, οικονομικά και οικονομικά κόλπα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψετε άσχημα πλακάκια στο μπάνιο σας και να του δώσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση.

Όλες αυτές οι επιλογές πλακιδίων σας δίνουν την ελευθερία και την ευελιξία να εξερευνήσετε διαφορετικά στυλ.

Μπορείτε να ανακατέψετε τα πράγματα. Για να αναδείξετε ορισμένα σημεία του μπάνιου και να αποκτήσετε μια διαφορετική εμφάνιση.

Η επιλογή του κατάλληλου υλικού για το πλακάκι του μπάνιου σας μπορεί να είναι μια πρόκληση, ωστόσο, η στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε επιλογής σίγουρα θα σας βοηθήσει!

Για παράδειγμα, οι σανίδες με χάντρες προσελκύουν πολύ την προσοχή και μπορούν να δημιουργήσουν μια οπτική σκηνή.Ωστόσο, οι κατεστραμμένοι εναέριοι σωλήνες ή μια στέγη που έχει διαρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

στο τέλος Όλα εξαρτώνται από το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και τι σας δίνει το μεγαλύτερο όφελος.

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *