Ταψί κρεατοπαραγωγής εναντίον φύλλου ψησίματος: Ποια είναι η διαφορά;

Broiler Pan vs. Baking Sheet: What's The Difference?

Δύο διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος απαιτούν πολύ διαφορετικό εξοπλισμό ψησίματος.

Όσον αφορά τα μαγειρικά σκεύη Είναι εύκολο να θολώσετε τις γραμμές μεταξύ εργαλείων που ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες. Η επιλογή των τηγανιών έναντι των τηγανιών στο καθημερινό μαγείρεμα δεν αλλάζει τα αποτελέσματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εξειδικευμένα σκεύη ψησίματος εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό και προσθέτουν ένα στοιχείο επαγγελματισμού σε ένα συνηθισμένο βραδινό γεύμα. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το τηγάνι για κρεατοπαραγωγή. που χρησιμοποιείται συχνά αντί για ταψιά

Λοιπόν ταψί για κρεατοπαραγωγή έναντι φύλλου ψησίματος – ποια είναι η διαφορά; Μάθετε τις απαντήσεις μαζί με χρήσιμες συμβουλές για την επιτυχή χρήση και των δύο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψησίματος και ψησίματος;

Το ψήσιμο και το ψήσιμο στη σχάρα εκμεταλλεύονται την ικανότητα των σύγχρονων φούρνων να διαθέτουν ξεχωριστά ή συνδεδεμένα πάνω, κάτω και πίσω αντιστάσεις.

συσκευασία

Όλα τα εξαρτήματα του φούρνου συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια εσωτερική θερμοκρασία. αντί να χρησιμοποιείτε απευθείας θερμότητα κατά το ψήσιμο των τροφίμων

Το ψήσιμο γίνεται αργά. Ένα εύρος θερμοκρασιών από 200°F έως 500°F διατηρεί ακόμη και ευαίσθητα τρόφιμα όπως οι κρέμες σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία χωρίς να καίγονται εξωτερικά.

πλάκα.

Αυτή η διαδικασία μαγειρέματος προορίζεται ειδικά για:

 • Αρτοσκευάσματα, κέικ και μπισκότα
 • χοντρά και μεγάλα κομμάτια κρέατος
 • Κατσαρόλα και ζυμαρικά
 • ψωμί και μάφιν
 • Πολλά λαχανικά, όπως σκουός, πατάτες και καρότα.

βρασμός

Το ψήσιμο, από την άλλη, κάνει το αντίθετο. Βασίζεται σε ένα θερμαντικό στοιχείο για να τραγανίζει γρήγορα την επιφάνεια του φαγητού με πολύ υψηλή θερμότητα στόχο, συνήθως 500-550° F.

Πολλά πιάτα απαιτούν και ψήσιμο και ψήσιμο στη σχάρα, όπως τα λαζάνια.Αυτό το ιταλικό κλασικό απαιτεί ψήσιμο και προγεμισμό του πιάτου για να ζεσταθούν τα ζυμαρικά. Ακολουθεί ψήσιμο για λίγα λεπτά για να ροδίσει το τυρί.

Το τηγάνι για κρεατοπαραγωγή έχει ένα ράφι για φαγητό και ένα πιάτο για τη συλλογή λίπους και λαδιού.

Αν και το ψήσιμο στη σχάρα δεν είναι τόσο συνηθισμένο στη μαγειρική όσο το ψήσιμο, Αλλά είναι επίσης ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για την προσθήκη διαστάσεων στα τρόφιμα, όπως:

 • Φρέσκα φρούτα όπως ανανάδες και μπανάνες
 • Μαγειρέψτε γρήγορα λαχανικά όπως σπαράγγια, κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια.
 • μύδια και μύδια
 • τύμπανο κοτόπουλου
 • Φιλέτο, Flat Iron και T-Bone Steak
 • Περιχύνουμε με stir-fry ή τυρί στην κατσαρόλα.

Τι είναι το τηγάνι για κρεατοπαραγωγή;

Το τηγάνι κρεατοπαραγωγής αποτελείται από δύο μέρη: ένα πάνελ ψηλού τοίχου και ένα διάτρητο πλέγμα αποστράγγισης.

Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στα λίπη και τα λάδια που μαγειρεύετε στην επάνω σχάρα να στάζουν και να μαζεύονται στον παρακάτω δίσκο.

Τα ταψιά είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για το σοτάρισμα και την καραμελοποίηση λαχανικών, κρέατος και ψαριών, καθώς δεν απαιτούν τόσο χρόνο στο φούρνο όσο το ψήσιμο.

Γιατί το τηγάνι γκριλ αφαιρεί το λίπος. Μια μαρινάδα ή γλάσο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγρασία στο φαγητό σας.

Τι είδους τηγάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής;

Τα τηγάνια για κρεατοπαραγωγή πρέπει να αντέχουν σύντομες εκρήξεις υψηλής θερμότητας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο. Αυτό δεν περιλαμβάνει αντικολλητικές επικαλύψεις, σιλικόνη και γυάλινα τηγάνια, τα οποία μπορεί να καταστραφούν σε αυτές τις συνθήκες.

Ψάξτε για ένα δοχείο ψησίματος που να λέει Σαφώς “ασφαλές για κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής” και, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο για να αποφύγετε το κόλλημα. Σημειώστε ότι το τύλιγμα του επάνω στρώματος του τηγανιού κρεατοπαραγωγής σε αλουμινόχαρτο θα ακυρώσει το σκοπό των οπών.

Οι καλές επιλογές για μαγειρικά σκεύη που είναι ασφαλή για κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής περιλαμβάνουν μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο, ανοξείδωτο χάλυβα και σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αν δεν έχω τηγάνι για κρεατοπαραγωγή;

Όταν δεν υπάρχει ταψί για ψήσιμο κρέατος Μπορείτε να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ένα ταψί ή τηγάνι ψησίματος.

για να αποτρέψει το ψήσιμο του φαγητού στο δικό του λίπος Τοποθετήστε μια σχάρα στο κάτω μέρος του τηγανιού για να κρατήσετε το κρέας, τα λαχανικά ή το ψάρι πάνω από τα σταγονίδια νερού.

Για ορισμένες εφαρμογές, όπως το γρήγορο ψήσιμο ψωμιού ή τραγανά λαχανικά. Τα φύλλα ψησίματος εξυπηρετούν έναν σκοπό Η υψηλή θερμότητα του κοτόπουλου θα παραμορφώσει μέρος του αλουμινίου.

Τι είναι ένα φύλλο ψησίματος;

Ταψιά ψησίματος, γνωστά και ως λαμαρίνες. Έχει επίπεδη επιφάνεια και χαμηλές άκρες για ψήσιμο κρέατος και λαχανικών στη σχάρα ή ψήσιμο μερικών σνακ όπως μπισκότα.

Ευέλικτο και εύκολο στο καθάρισμα ως εκ τούτου είναι πανταχού παρόν στις εμπορικές κουζίνες και στο σπίτι.

φωτογραφία φύλλου ψησίματος

Ένα ρηχό ταψί με κυρτές άκρες σε κάθε πλευρά.

Τα τυπικά μεγέθη των φύλλων ψησίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν:

 • Πλήρης: 26″ επί 18″
 • Δύο τρίτα: 21″ επί 15″
 • Μισό: 18″ επί 13″
 • Τέταρτο: 13″ x 9″
 • Όγδοο: 9″ επί 6,5″

Οι περισσότεροι οικιακόι μάγειρες είναι εξοικειωμένοι με τα όγδοα, τεσσεράμισι, δύο τρίτα και κοινά ταψιά σε επαγγελματικές κουζίνες.

φύλλο ψησίματος εναντίον φύλλου μπισκότων

Σημειώστε ότι αν και είναι παρόμοια Αλλά τα φύλλα ψησίματος είναι ελαφρώς διαφορετικά από τα φύλλα ψησίματος. Το ταψί έχει μια υπερυψωμένη άκρη με μια κυρτή άκρη στο εξωτερικό. Αυτά τα φύλλα ψησίματος με στεφάνι βοηθούν στη δημιουργία πολύ ρηχών ταψιών. Αυτό αποτρέπει τη διαρροή τροφίμων στο κάτω μέρος του φούρνου.

εικόνα φύλλου cookie

Τα φύλλα μπισκότων μπορεί να είναι επίπεδα ή να έχουν μία ή δύο ανυψωμένες άκρες.

Το φύλλο cookie δεν έχει επένδυση κατά μήκος της εξωτερικής άκρης. Τα φύλλα μπισκότων μπορεί να είναι επίπεδα – ή να έχουν μία ή δύο ελαφρώς ανασηκωμένες άκρες για να κρατούν το φύλλο μπισκότων στο φούρνο.

ταψί εναντίον ταψιού

Τα ταψιά είναι παρόμοια με τα ταψιά που είναι πλήρως κλειστά εξωτερικά.Ωστόσο, τα ταψιά είναι συχνά πολύ πιο βαθιά από τα ταψιά ψησίματος. Το ταψί είναι κατάλληλο για μπισκότα ή μπισκότα. Το ταψί είναι κατάλληλο για ψωμί ή κέικ.

φωτογραφία του ταψιού

Το ταψί είναι πιο βαθύ από το ταψί.

Τι είδους ταψί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο;

λόγω ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία Επομένως, υπάρχει μια ποικιλία εξοπλισμού και συστατικών που είναι κατάλληλα για τη δουλειά.

Τα φύλλα ψησίματος είναι ίσως τα πιο δημοφιλή. Ειδικά πλάκες από αλουμίνιο. που κατανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια

Τα τηγάνια από φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι βαρύτερα και πιο ανθεκτικά από το αλουμίνιο. Επειδή όμως δεν είναι τόσο καλοί στο να μεταδίδουν τη θερμότητα, υπάρχουν συγκεντρωμένα «καυτά σημεία» που κάνουν τα τρόφιμα πιο πιθανό να κολλήσουν.

Άλλα υλικά που είναι ασφαλή για το ψήσιμο περιλαμβάνουν σιλικόνη (έως 428°F), γυαλί και κεραμικό.

ψημένο με δίσκο ζαχαροπλαστικής

Το επιδόρπιο χρησιμοποιεί μια αργή, αργή διαδικασία ψησίματος. Ανοίγει την πόρτα σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ταψιού. Ασφαλές φούρνο για πιο παχύρρευστα φαγητά όπως κουρκούτι, πατάτες και κατσαρόλες. ώστε να ψηθεί το εσωτερικό χωρίς να καεί το εξωτερικό

τυπική φόρμα για κέικ

Οι φόρμες για κέικ είναι μια από τις πιο κοινά προσβάσιμες επιλογές για μαγειρικά σκεύη που είναι ασφαλή για φούρνο. Είναι συνήθως ορθογώνια, στρογγυλά ή τετράγωνα. Αλλά μερικές καινοτόμες επιλογές, όπως ταψιά για κέικ σε σχήμα καρδιάς, Κάνοντας τους οικιακούς αρτοποιούς πιο προσιτούς σε ειδικές τούρτες

Όταν πρόκειται για το μέγεθος της φόρμας για κέικ Αυτά τα συρραπτικά κουζίνας έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής ανά όγκο. Αυτό δίνει στον αρτοποιό περισσότερες επιλογές σχήματος χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις.

Για παράδειγμα, μια τυπική στρογγυλή φόρμα για κέικ 6 ιντσών και μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 8 ιντσών έχουν χωρητικότητα τεσσάρων φλιτζανιών. Έτσι ο φούρναρης έπρεπε να αποφασίσει αν ήθελε ένα μεγάλο αλλά λεπτό ράφι. ή ένα μικρό αλλά χοντρό πάτωμα αντί να υπολογιστεί ο συγκεκριμένος τύπος

Ομοίως, μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και ένα τετράγωνο 8×8 ιντσών μπορούν να χωρέσουν οκτώ φλιτζάνια. Και τόσο το στρογγυλό 10 ιντσών όσο και το τετράγωνο 9×9 ιντσών έχουν χωρητικότητα 10 φλιτζάνια.

ταψί με ελατήριο

Ιδανική για cheesecakes και κις, η φόρμα για κέικ με ελατήριο έχει αφαιρούμενο πάτο. Επομένως, δεν χρειάζεται να επιστρέψετε το περιεχόμενο.

Ο πάτος του τηγανιού είναι μια λεπτή λεία πλάκα με δακτύλιο ασφάλισης ελατηρίου. όταν απελευθερωθεί Ο εξωτερικός δακτύλιος θα αποκολληθεί από την πλάκα και θα ανασηκωθεί.

φορμάκια για μάφιν

Τα φορμάκια για μάφινς έχουν κούφια κύπελλα σε ένα δοχείο για την παρασκευή μεγάλων κέικ αντί για μεμονωμένα κέικ.

Οι τυπικές φόρμες για μάφιν χωρούν 12 φλιτζάνια, αλλά οι μικρότερες φόρμες για κέικ χωρούν έως και 36 φλιτζάνια.

τηγάνι για καρβέλια

Τα τηγάνια ψωμιού ονομάζονται μερικές φορές ταψιά για κέικ λιβρών. Είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ αρτοποιίας για την παρασκευή τυπικών καρβέλιων ψωμιού. Τα ψηλά τοιχώματα παρέχουν στήριξη καθώς η μαγιά ανεβαίνει στη ζύμη.

Αν και η μαγιά δεν εξαρτάται από διογκωτικούς παράγοντες, Αλλά έχουν επίσης σχήμα φραντζόλας για γρήγορα ψωμιά και κέικ.

Ταψί για κέικ Bundt

Οι φόρμες για κέικ Bundt είναι χοντρά, αντικολλητικά σκεύη ψησίματος. Έχει όμορφο σχήμα και έχει σωλήνα στη μέση. Το τυπικό μέγεθος είναι γενικά 10 ίντσες, αλλά τα mini bundt τηγάνια έχουν μοναδικό σχήμα για κάθε μερίδα.

Αν και τα περισσότερα τηγάνια Bundt έχουν αντικολλητική επίστρωση Αλλά τα πολύπλοκα σχέδια απαιτούν περισσότερο γκι για να αποφευχθεί το σκίσιμο του κουρκού κατά την αφαίρεση του κέικ.

Η φόρμα για κέικ αγγέλου μοιάζει με ταψί με σωληνώσεις στη μέση. αλλά χωρίς διακόσμηση στο πλάι Αντίθετα, είναι μαλακό και έχει αφαιρούμενο πάτο που βοηθά το κέικ να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *