Σπάτουλα με σχισμή εναντίον συμπαγούς σπάτουλας: Ποια είναι η διαφορά;

Slotted Spatula Vs Solid Spatula: What'S The Difference?

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε κάθε τύπο σπάτουλας.

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά gadget κουζίνας που δεν ξέρουν ποιο να διαλέξουν! Η επιλογή ανάμεσα σε πανομοιότυπες συσκευές κουζίνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μια σπάτουλα.

Λοιπόν, μια πορώδης σπάτουλα έναντι μιας συμπαγούς σπάτουλας: ποια είναι η διαφορά; Ακόμα και οι πιο έμπειροι μάγειρες του σπιτιού μπερδεύονται με αυτή την ερώτηση.

Θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ της σπάτουλας με τρυπήματα και των συμπαγών σπάτουλων και ποια να επιλέξουμε για τις συγκεκριμένες ανάγκες μαγειρέματος ή ψησίματος.

Πόσα είδη κουπιών υπάρχουν;

Η λέξη κουπί είναι ένας ευρύς όρος. Με όρους κουζίνας, μια σπάτουλα είναι κάθε εργαλείο που είναι φαρδύ, επίπεδο και λεπτό, συχνά με αμβλεία ή αμβλεία λεπίδα.

Οι σεφ χρησιμοποιούν σπάτουλα για πολλές εργασίες κουζίνας. Από το σοτάρισμα και το μαγείρεμα στον ατμό μέχρι το ψήσιμο και το πάγωμα, η λέξη σπάτουλα προέρχεται από τη λατινική λέξη spatha, που σημαίνει επίπεδο όπλο ή όργανο. με σχέδιο λεπτή ως τη λεπίδα Είναι περίεργο που αυτή η λατινική λέξη αναφέρεται σε ένα σύγχρονο εργαλείο που ονομάζουμε σπάτουλα;

Οι αγγλόφωνοι χρησιμοποιούν τη λέξη σπάτουλα από το 1520 σε αυτό το σημείο της ιστορίας. Αυτός ο όρος αναφέρεται στην ιατρική κατηγορία αυτών των εργαλείων. Μέχρι το 1700, οι σεφ χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο για να αναφέρουν τα μαγειρικά σκεύη.

Από εκείνο το σημείο της ιστορίας, οι σπάτουλες έχουν περάσει από πολλές εξελίξεις. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί τύποι σπάτουλας κουζίνας από όλα τα είδη υλικών. Το κατάστημα διαθέτει σπάτουλα σιλικόνης. Σπάτουλα Γυρίσματος Ψαριών Μεταλλική Σπάτουλα Πλαστική Σπάτουλα Ξύλινη Σπάτουλα You Name!

Η σπάτουλα σιλικόνης έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται υψηλή θερμοκρασία και είναι ασφαλέστερη στη χρήση με αντικολλητικά τηγάνια από τη μεταλλική σπάτουλα. Το κουπί ανατροπής ψαριών είναι αυλακωτό και γωνιακό. Αυτό καθιστά εύκολο να γυρίσετε το ψάρι χωρίς να πιτσιλιστεί όλο το λάδι.

Αυτές οι ποικιλίες χωρίζονται σε τέσσερις γενικές κατηγορίες:

  • Flipper ή Turner
  • φτυάρι
  • παγωμένος
  • ξυράφι

Σπάτουλα Flipper ή Turner

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η σπάτουλα Flipper ή Turner είναι μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές οι σπάτουλες χρησιμοποιούνται για να αναποδογυρίζουν ή να γυρίζουν τα τρόφιμα έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Οι Βρετανοί μπορεί να γνωρίζουν αυτή τη σπάτουλα ως το Fish Slice ή Fish Spatula.Η σπάτουλα Flipper ή Turner είναι και οι δύο διάτρητες και συμπαγείς σπάτουλες.

Σπάτουλες φτυαριού

Μια σπάτουλα είναι επίσης γνωστή ως σέσουλα μπισκότων, κόφτης ζύμης ή ξύστρα ζύμης. Αυτός ο τύπος σπάτουλας αποτελείται συνήθως από ένα ορθογώνιο επίπεδο μέταλλο με αμβλύ άκρο στη μία πλευρά και ξύλινη ή πλαστική λαβή στην άλλη.

Μια σπάτουλα με φτυάρι είναι ιδανική για να σηκώνετε ζεστά ψημένα προϊόντα από το πιάτο, χωρίζοντας τη ζύμη σε μερίδες. ή κόψτε σε φέτες αρτοσκευάσματα και ψωμί Σπάτουλα και φτυάρι υπάρχουν στην κουζίνα κάθε ζαχαροπλάστη. Γιατί οι σεφ χρησιμοποιούν συχνά φτυάρια για να ψήσουν.

Σπάτουλα παγώματος

Σπάτουλα παγώματος όπως ίσως μαντέψατε Συχνά χρησιμοποιούνται για το άλειμμα ή το πάγωμα κέικ, μπισκότων και cupcakes.Οι μάγειρες μερικές φορές αποκαλούν αυτές τις σπάτουλες μαχαίρι παλέτας. Μια σπάτουλα παγώματος συνήθως αποτελείται από μέταλλο με ξύλινη ή πλαστική λαβή.

Αυτός ο τύπος κουπιών αποτελείται από ένα λεπτό, επίπεδο κομμάτι μετάλλου με τόξο ή τόξο στο οποίο είναι στερεωμένη η λαβή. Αυτό το λυγισμένο ή καμπυλωτό σχέδιο επιτρέπει στους σεφ και τους οικιακούς μάγειρες να αλείφουν βούτυρο, γλάσο, ζελέ και πολλά άλλα χωρίς να κολλάνε στα χέρια τους.

σπάτουλα ψησίματος

Ο τελευταίος τύπος σπάτουλας είναι μια σπάτουλα ψησίματος. Μερικές φορές αναφέρεται ως σπάτουλα απόξεσης, ξύστρα του κουταλιού ή απλά ξύστρα με το όνομά τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σεφ χρησιμοποιούν αυτή τη σπάτουλα για να ξύνουν τις πλευρές των μπολ τους ενώ ανακατεύουν το κουρκούτι ή μαζεύουν τα τελευταία κομμάτια της ζύμης μπράουνι για φαγητό.

Μια σπάτουλα απόξεσης είναι συνήθως κατασκευασμένη από καουτσούκ. Η σιλικόνη είναι το πιο δημοφιλές υλικό. Κάντε το ένα μαγειρικό σκεύος που δεν κολλάει στο τηγάνι. Τα ελαστικά είναι συχνά κυρτά και κωνικά σε μια αμβλεία άκρη που μπορεί να λυγίσει. κατάλληλο για ξύσιμο Αυτή η λαβή που τοποθετείται σε καουτσούκ μπορεί να είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, ξύλο, μέταλλο ή άλλο καουτσούκ.

Αυτές οι σπάτουλες είναι ιδανικές για εργασίες όπως ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι. Η σπάτουλα σιλικόνης διευκολύνει το ανακάτεμα των συστατικών χωρίς φόβο μήπως καταστρέψει την αντικολλητική επιφάνεια μαγειρέματος.

Διασκεδαστικό γεγονός: Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν το ξύσιμο των σπάτουλων ένα παιδί που εξαπατά επειδή κάνουν τόσο επιδέξια δουλειά ξύνοντας κάθε κομμάτι αλεύρι από το μπολ που κλέβουν τη λαμπρή ευχαρίστηση να γλείφουν το μπολ καθαρό.

Η σπάτουλα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο κατά το μαγείρεμα στο φούρνο.

Διακρίνετε τις σχισμές και τις συμπαγείς σπάτουλες.

απλή διαφορά Η διαφορά ανάμεσα σε ένα διάτρητο κουπί και ένα σκληρό κουπί είναι ότι το πρώτο έχει μια τρύπα ή τρύπα στη λεπτή, επίπεδη περιοχή απέναντι από τη λαβή. Θα δείτε μόνο τις τρύπες στη σπάτουλα ή τη σπάτουλα. δεν φαίνεται σε άλλους τύπους κουπιών

όπως αναφέρθηκε Ο σεφ χρησιμοποιεί μια σπάτουλα ή σπάτουλα για να γυρίσει το φαγητό. Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ διάτρητης και άκαμπτης σπάτουλας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια σπάτουλα θα χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε εργασία.

διάτρητη σπάτουλα

Ο σκοπός της υποδοχής στη σπάτουλα είναι να επιτρέπει στα υγρά και τους φυσικούς χυμούς του φαγητού να ρέουν μέσα από τη σπάτουλα για να επιστρέψουν στην επιφάνεια στην οποία μαγειρεύετε ή ξεκουράζεστε. Αυτές οι υποδοχές δεν περιορίζονται σε κουπιά. Μπορεί να έχετε μια τρυπητή κουτάλα στην κουζίνα σας που σας επιτρέπει να αφαιρείτε στερεά τρόφιμα από κατσαρόλες ή τηγάνια. αφήνοντας υγρό πίσω

Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα από διάφορα υλικά. ανάλογα με τα υλικά του τηγανιού

Για ένα πράγμα, η διάτρητη ποικιλία είναι μια εξαιρετική σπάτουλα για το γύρισμα του κρέατος. Αυτό παράγει μια καλή ποσότητα υγρού κατά το μαγείρεμα. Η σπάτουλα με τρύπες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναστρέψετε μπριζόλες, μπιφτέκια, στήθη κοτόπουλου ή χοιρινές μπριζόλες για να αφήσετε τους χυμούς του κρέατος να περάσουν από τη σπάτουλα και να βγουν από το τηγάνι.

Όταν ο χυμός είναι ακόμα στο τηγάνι Θα βοηθήσει στη θρέψη του κρέατος κατά το μαγείρεμα.Οι σεφ μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους χυμούς για να ετοιμάσουν νόστιμες μαρινάδες ή σάλτσες.

Μια άλλη εξαιρετική χρήση για τις σπάτουλες με τρυπήματα είναι να αναποδογυρίζετε τηγανητό φαγητό. Μια διάτρητη σπάτουλα είναι η καταλληλότερη για αυτό το σκοπό. καθώς το λάδι θα εισχωρήσει μέσα από τη σπάτουλα πίσω στη φριτέζα.

Έτσι ο μάγειρας δεν μπορεί να τελειώσει το πιάτο με περιττό και υπερβολικό γλάσο. Οι σεφ μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σπάτουλα με τρύπες για να σηκώσουν τα χτυπημένα ψάρια, τους λουκουμάδες ή την τεμπούρα από τη φριτέζα ή το γουόκ.

συμπαγής σπάτουλα

Αν η σπάτουλα έχει τρύπες, είναι καλή για κρέας και ψήσιμο στη σχάρα. Τι θα λέγατε για μια συμπαγή σπάτουλα; Γιατί μέσα από τη σπάτουλα υπάρχει χώρος για να ρέει χυμός και λάδι. Αν δεν θέλετε να ξεφύγει η υγρασία Χρησιμοποιήστε μια συμπαγή σπάτουλα.

Οι τηγανίτες φαγητού είναι κατάλληλες για συμπαγή σπάτουλα. Οι τηγανίτες αρχίζουν να γίνονται υγρές και σκληρές στο τηγάνι. Η συμπαγής σπάτουλα είναι ιδανική για το χτύπημα τηγανιτών επειδή δεν περνάει κουρκούτι μέσα από τη σπάτουλα.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια συμπαγή σπάτουλα είναι να σερβίρετε τα crumbles. για αυτή τη χρήση Μπορείτε να επιλέξετε μια γερή σπάτουλα για να σερβίρετε θρυμματισμένα κέικ, πίτες ή μπισκότα.

Τόσο η διάτρητη όσο και η συμπαγής σπάτουλα αποτελούν ουσιαστικό μέρος του αποθέματος της κουζίνας σας.

FAQ

Συγκεντρώσαμε μερικές συχνές ερωτήσεις για να σας βοηθήσουμε με όλες τις προσπάθειές σας για σπάτουλα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω μεταλλική, πλαστική, λαστιχένια ή ξύλινη σπάτουλα;

Το υλικό της σπάτουλας κάνει μεγάλη διαφορά στη χρήση της. Αν θέλετε να βάλετε ένα κουπί κάτω από κάτι Θα χρειαστείτε μια λεπτή σπάτουλα. Επομένως, επιλέξτε μια μεταλλική ή πλαστική σπάτουλα. Λάβετε υπόψη τα μαγειρικά σας σκεύη. Όταν χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη ανθεκτικά στις γρατσουνιές, όπως το τεφλόν, επιλέξτε μια πλαστική ή λαστιχένια σπάτουλα.

Τι γίνεται αν το κουπί μου έχει τρύπες αντί για τρύπες;

Τα κουπιά με αυλακώσεις είναι μια άλλη εκδοχή των κουπιών με αυλακώσεις.Η διαφορά ανάμεσα στις τρύπες και τα κενά είναι πραγματικά όμορφη. Και οι δύο προορίζονται να επιτρέπουν στους χυμούς και τα υγρά να ρέουν μέσα από τη σπάτουλα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια σκληρή σπάτουλα για να γυρίσω το κρέας;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή σπάτουλα για το κρέας – θα αναποδογυρίσει το φαγητό. Ωστόσο, μια διάτρητη σπάτουλα είναι πιο κατάλληλη για αυτό το σκοπό, καθώς επιτρέπει στους φυσικούς χυμούς του κρέατος να ρέουν μέσα από τη σπάτουλα και να επιστρέψουν στην επιφάνεια μαγειρέματος.

Από πού προήλθε το κουπί;

Αν και η λέξη paddle στα αγγλικά δεν εμφανίστηκε παρά τον δέκατο έκτο αιώνα, Αλλά το εργαλείο είναι πολύ παλιότερο. Οι πρώτοι άνθρωποι στη Βαβυλωνία και στην Αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν πρωτόγονα εργαλεία κουζίνας. Με κόκαλα ή ξύλινη σπάτουλα, ξύνουμε, ψιλοκόβουμε και γυρίζουμε το φαγητό.

Η Εποχή του Σιδήρου (περίπου 1200-550 π.Χ.) έφερε σημαντικές προόδους στον σχεδιασμό των κουπιών. Επειδή οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει και προσαρμόσει διαφορετικούς τύπους εργαλείων. για συγκεκριμένες εργασίες Το κουπί ταξινομείται ως ένας τύπος εργαλείου μοχλού που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι τα εργαλεία μοχλού όπως η σπάτουλα ήταν διαδεδομένα στο σχεδιασμό και την κατασκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ανθρώπινα όντα μπορούν να αλλάξουν σχήμα και να προσαρμοστούν καλύτερα για προσωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

από τότε Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των κουπιών συνεχίζει να εξελίσσεται. Το οποίο οδήγησε στη νέα γενιά εργαλείων κουζίνας σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *