Πώς να σπάσετε να ανοίξετε μια καρύδα και να τη χρησιμοποιήσετε

How To Crack Open A Coconut And Use It

Οι καρύδες είναι μεγάλοι σπόροι που φυτρώνουν από δέντρα καρύδας και αναπτύσσονται σε τροπικά κλίματα. Έχει ένα καφέ κέλυφος που κρύβει το κρεατώδες μέρος μέσα.

Arecaceae Η καρύδα είναι η επιστημονική ονομασία της οικογένειας των φοινίκων.. Καρύδα σημαίνει δέντρο καρύδας, τόσο σπόροι όσο και καρποί. Η καρύδα δεν είναι απλώς ένας ξηρός καρπός. αλλά ένας σαρκώδης καρπός με λεπτή φλούδα

Στο κέντρο είναι μια πέτρα με σπόρους. Είναι ένα ευέλικτο δέντρο, τροφή, καύσιμα, καλλυντικά, φάρμακα ή ακόμα και δομικό υλικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο εδώ.

Έχει διαυγές υγρό. μέσα πριν ψηθούν Το οποίο πίνουν και οι άνθρωποι και είναι ένα πολύ δροσιστικό ποτό. Οι ώριμες καρύδες χρησιμοποιούνται συνήθως ως βρώσιμοι σπόροι και μεταποιούνται σε φυτικά έλαια και γάλα.

Ναι, φυτικό γάλα! Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε ρύζι, κοινώς γνωστό ως γάλα καρύδας. Το λάδι καρύδας προέρχεται από το σκληρό κέλυφος και χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στα καλλυντικά.

Πώς να επιλέξετε μια καρύδα

Ίσως σκέφτεστε πώς να σκαρφαλώσετε σε έναν φοίνικα για να πάρετε καρύδες, όχι, το θέμα είναι να επιλέξετε τη σωστή καρύδα. Αφήστε τους ειδικούς να ανέβουν στο βουνό, χαχα!

Στο κατάστημα, μπορείτε να βρείτε 2 είδη καρύδων, ώριμη καρύδα και νεαρή καρύδα. Όλα εξαρτώνται από την καρύδα που θέλετε. Όπως βλέπουμε, η νεαρή καρύδα έχει πολύ καθαρό νερό και το κρέας της καρύδας δεν είναι σκληρό.

Η υφή είναι ζελατινώδης και είναι εύκολο να βρεθεί. Οι μεγαλύτεροι έχουν λίγο χυμό καρύδας και πολλή σάρκα. Προφανώς είναι στιβαρό. Λειτουργεί όμως με γάλα καρύδας, αλεύρι ακόμα και με ξύδι!

Αναζητήστε ρωγμές ή εκμαγεία στη σκούρα καφέ καρύδα. ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών καρύδας Αν σας πλάθουν Η επιλογή σας μπορεί να είναι χαμηλότερη.

Στη συνέχεια ανακινήστε και όσο πιο υγρό, τόσο νεότερο, γιατί νιώθετε καλύτερα να ρωτήσετε πόσο νερό υπάρχει. όταν ωριμάσει η καρύδα Θα απορροφήσει το υγρό. Αλλά ως επί το πλείστον, θα τρώτε τη σάρκα, η οποία βρίσκεται στις ώριμες καρύδες. Δεν βγαίνει υγρό σημαίνει ότι είναι κακή καρύδα.

Για νεαρές καρύδες, αναζητήστε το εξωτερικό κέλυφος που είναι ακόμα προσκολλημένο. Θα σας πει πόσο χρονών είναι η καρύδα. Αν είναι καφέ, είναι εκεί για λίγο. Αλλά δεν είναι πολύ κακό.

για ασφάλεια Αγοράστε ένα που είναι κυρίως λευκό γιατί το να πείτε ότι θα βλέπετε πάντα λευκό θα ήταν ψέμα. Ανακινήστε το επίσης. Πρέπει να είναι νερουλό και βαρύ για το μέγεθός του. Επίσης, ελέγξτε για τυχόν καλούπωμα. εκτός αν θέλετε να χάσετε νομίσματα

Πώς να καταλάβετε εάν μια καρύδα είναι ώριμη

Οι καρύδες χρειάζονται ένα χρόνο για να ωριμάσουν και να σχηματίσουν τσαμπιά. Τον έκτο και τον έβδομο μήνα, η καρύδα είναι κυρίως νερό. που μπορείτε να απολαύσετε Μετά από λίγους μήνες Το υγρό απορροφάται και μεταφέρεται στο λευκό μέρος της καρύδας μέσα στο κέλυφος. Πώς ξέρετε λοιπόν:

 1. χρώμα – Οι άγουρες καρύδες έχουν έντονο πράσινο χρώμα. Όταν όμως ωριμάσει, γίνεται καφέ. και όταν ωριμάσει παίρνει σκούρο καφέ
  άγουρη καρύδα
 2. Το έδωσε στον Κουλ. – Αν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε στους τροπικούς Μπορείτε να τα σηκώσετε από το έδαφος καθώς πέφτουν. Μπορείτε να το ανακινήσετε για να προσδιορίσετε την ηλικία του. Δεν ακούγεται ήχος κατά το κούνημα λόγω της έλλειψης νερού κατά το μαγείρεμα, ωστόσο, εάν εξακολουθεί να ακούγεται αμυδρός ήχος από το υγρό, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για το μαγείρεμα.
 3. συγκομιδή – Αν και γίνεται κλάδεμα για να βγουν ψηλότερα δέντρα. Αλλά οι φοίνικες εξακολουθούν να είναι ψηλά δέντρα. Και το να μεγαλώσεις ένα δέντρο ύψους 60 ποδιών είναι ένα δύσκολο έργο. Το καλό είναι ότι οι καρύδες θα πέσουν φυσικά όταν ωριμάσουν πλήρως. Έτσι αναπαράγονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε καρύδα που πέφτει είναι παλιά. Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμη και τα ανώριμα παιδιά μπορούν να το καταναλώσουν. ακόμα και υγρά και κρέας Όλα εξαρτώνται από τους άλλους δύο τρόπους για να μάθετε αν είναι ώριμο. κουνήστε και ζωγραφίστε

Πώς να καταλάβετε αν μια καρύδα έχει χαλάσει

Ελέγξτε ξανά την καρύδα για μούχλα στο μάτι κατά την αγορά. Θα πρέπει να είναι καθαρό και καφέ, όχι χλωμό και σκονισμένο. Οι καρύδες μπορεί να είναι δύσκολες επειδή το σκληρό κέλυφος δεν σας λέει πολλά για το τι υπάρχει μέσα. Αλλά πάντα να ψάχνετε για οποιοδήποτε μοτίβο.

πώς να ξεφλουδίσετε την καρύδα

Πιθανότατα έχετε κοιτάξει τις καρύδες και έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να βγάλετε το κρέας από αυτές. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

μισή καρύδα

Τρίψτε την καρύδα με ένα στάχυ.

 1. Πρώτον, αν σκοπεύετε να φτιάξετε γάλα καρύδας. Κάντε μια τρύπα από το ένα μάτι της καρύδας και φιλτράρετε το νερό από την καρύδα. Φτιάχνεις γάλα καρύδας όταν ανακατεύεις το κρέας με το ζουμί και προσθέτεις νερό.
 2. Δοκιμάστε κάθε μάτι με ένα μαχαίρι για τρυφερότητα. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα μισής ίντσας. Γυρίστε την καρύδα για να στραγγίξει το υγρό στο δοχείο.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί και πιάστε την καρύδα με το μη κυρίαρχο χέρι σας. Ψάξτε για έναν τέλειο κύκλο που τρέχει γύρω από την καρύδα και τη χτυπά μέχρι να σπάσει. Ίσως χρειαστεί να γυρίσετε την καρύδα αρκετές φορές για να μαλακώσει ο ισημερινός.
 4. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να τα χωρίσετε και το έχετε!

Ανοίξτε την πράσινη καρύδα και πιείτε την.

 1. Εάν έχετε μια καρύδα στο πλάι σας, τρυπήστε την με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μαχαίρι. Προσέξτε να μην πέσει το νερό στα ρούχα σας καθώς ο χυμός καρύδας θα λερώσει τα ρούχα σας. Ο καρπός είναι υπό πίεση και ο χυμός θα βγει.
 2. Μετακινήστε το μαχαίρι για να συνδέσετε περισσότερες τομές και μαχαιρώστε για να δημιουργήσετε μια τριγωνική τρύπα.
 3. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η σφαίρα βρίσκεται στο πράσινο περίβλημα. Έτσι μπορεί να σταματήσει τη λεπίδα σας. Αν το μαχαίρι είναι δυνατό, περάστε το μέσα από αυτό.Αν όχι, θα πρέπει να ξεφλουδίσετε την καρύδα και να ανοίξετε μια τρύπα στην άκρη του στελέχους.
 4. Συνδέστε την τομή και ξύστε το βύσμα.
 5. Πιείτε με καλαμάκι ή σερβίρετε σε ποτήρι. Είναι ένα πολύ δροσιστικό ποτό ειδικά το καλοκαίρι.

εκχύλιση κρέατος καρύδας

Παραπάνω είδαμε έναν τρόπο για να σπάσετε μια καρύδα. Αν όμως δεν βιάζεστε, υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρετε πίσω το κρέας καρύδας.

 1. Βάζουμε την καρύδα σε μια χάρτινη σακούλα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.
 2. Το αφαιρούμε και χτυπάμε το καφέ σκληρό μέρος με ένα σφυρί. τώρα θα μαλακώσει Τώρα αν ξεφλουδίσετε τον εύθραυστο φλοιό Θα έχετε τη σάρκα ανέπαφη, οπότε μπορείτε να την αφαιρέσετε με ένα κουτάλι.

Εσύ επίσης:

 1. Τρυπήστε το ένα μάτι μιας καρύδας και στραγγίστε όλο το νερό.
 2. Στη συνέχεια, αναζητήστε τον ισημερινό γύρω από την καρύδα και χτυπήστε την με ένα σφυρί μέχρι να μαλακώσει και να χωριστεί.
 3. Κρατήστε ένα από τα μισά με το μη κυρίαρχο χέρι σας για να επιτρέψετε στο άλλο να αφαιρέσει τη σάρκα. Επιλέξτε ένα μαχαίρι με κυρτή άκρη για να το κάνετε πιο εύκολο.
 4. Κόβουμε την καρύδα μέχρι να φτάσει στην τρύπα. Κάντε την επόμενη γωνία από την αρχική για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε το μαχαίρι σας κάτω από το κρέας στη μέση του τριγώνου και ανασηκώστε απαλά το κρέας και στρίψτε το μαχαίρι αν χρειάζεται.
 5. Συνεχίστε το ίδιο σχέδιο ανάλογα με το μαχαίρι σας. και αν το κρέας είναι αρκετά σκληρό για να ξετυλίγεται

μαζεύοντας φρέσκες καρύδες

μετά την επιστροφή στο σπίτι Θυμηθείτε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο κρέας μπορείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι ή ένα εργαλείο καρύδας που διευκολύνει τη δουλειά. Η αφαίρεση του κελύφους καθιστά ευκολότερη και ασφαλέστερη την αποθήκευση γιατί δεν χαλάει γρήγορα.

Αν θέλετε να το διατηρήσετε στο ψυγείο, πρέπει να το προετοιμάσετε. Δεν το πετάς. Πρέπει να το σκίσεις ή να το πετάξεις σε κομμάτια. Αν θέλετε να παγώσετε για πολλή ώρα Φροντίστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από αυτό. Οπως και να έχει Βεβαιωθείτε ότι τα αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο ή σφράγιση κενού.

προετοιμασία λαδιού καρύδας

Για να φτιάξετε παρθένο λάδι καρύδας, θα χρειαστείτε: 9 έως 10 καρύδες παρέχουν 150 γραμμάρια λάδι καρύδας και στη συνέχεια:

 1. Ξεχωρίζουμε το σαρκώδες μέρος της καρύδας όπως προαναφέραμε και το τρίβουμε.
 2. Στύψτε το γάλα καρύδας από τον πολτό με ένα πανί μουσελίνας. και μαζεύουμε το υγρό σε ένα μπολ.
 3. Περάστε μέσα από ένα πανί μουσελίνας για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.
  λάδι καρύδας
 4. Βάλτε το τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2 με 3 ώρες.
 5. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα. προσέξτε να μην καείτε
 6. Μόλις πήξει, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Τώρα μοιάζει με συμπυκνωμένο γάλα. Στύβετε το λάδι και το μαζεύετε σε ένα μπολ και το αποθηκεύετε στο δοχείο της επιλογής σας.

Ρεκόρ: Το λάδι καρύδας μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο ή περίπου δέκα μήνες εάν αποθηκευτεί σωστά. Μην το αφήνετε ανοιχτό για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Διαφορά μεταξύ του λαδιού ψυχρής έκθλιψης και του παρθένου λαδιού καρύδας

Το λάδι ψυχρής έκθλιψης είναι ακατέργαστο ακατέργαστο λάδι καρύδας.Όπως λέει και η παροιμία, η σάρκα της καρύδας εξάγεται και αλέθεται σε νιφάδες. Στη συνέχεια το λάδι εξάγεται με πιεστήριο.

Φυσικά είναι ακριβό. Αλλά είναι ακατέργαστο και η ακατέργαστη μυρωδιά παραμένει.Από την άλλη πλευρά, το κλασματοποιημένο λάδι καρύδας παράγεται από τη διαδικασία κλασματοποίησης του λαδιού καρύδας.

Είναι η διαδικασία διαχωρισμού διαφορετικών τύπων λίπους. βρίσκεται στο λάδι με θέρμανση του λαδιού. Το στερεό μέρος του λαδιού διαχωρίζεται από το υγρό. Θα χρειαστούν μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί.

Πώς να αποθηκεύσετε το λάδι καρύδας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όταν εκχυλιστεί ωμό, το λάδι καρύδας θα διαρκέσει περίπου 8-12 μήνες και πρέπει να αποθηκευτεί καλά. Γιατί δεν είναι ότι μπορεί να χαθεί. Φυλάσσετε σε γυάλινο μπουκάλι για να αποτρέψετε τυχόν χημικές ουσίες από το να ξεπλύνουν το λάδι από το πλαστικό δοχείο.

Μπορείτε να επιλέξετε να το διατηρήσετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μαζί με άλλα αντικείμενα. Είναι όλο δικό σου. Εάν είναι στο ψυγείο, θα είναι άβολο στη χρήση, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι έχει χαμηλό σημείο τήξης.

Πώς να τρίψετε την ξηρή καρύδα

Αφού χωρίσετε την καρύδα στη μέση. αντί να αφαιρέσει τη σάρκα Το τρίβουμε σε λεπτές φέτες. κατά μήκος με ένα μικρό εργαλείο με αιχμηρά δόντια που μπορείτε να βρείτε σε ασιατικά καταστήματα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τον πολτό από τη φλούδα και να τον τρίψετε με τρίφτη κουζίνας ή πολυμίξερ. Οι άνθρωποι το τεμαχίζουν για να το προσθέσουν σε αρτοσκευάσματα ή σαλάτες επειδή είναι πιο εύκολο να το καταναλώσουν στα τρόφιμα.

Απλώνουμε την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Φαρενάιτ για 10-15 λεπτά να στεγνώσει. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μουλιάστε το σε νερό και αποκαταστήστε το.

αποξηραμένη καρύδα Καρύδα τριμμένη σε λεπτά Η διαφορά είναι ότι αν και η τριμμένη καρύδα είναι στεγνή, εξακολουθεί να περιέχει λίγη υγρασία.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τις καρύδες

Η καρύδα είναι ένα ευέλικτο φρούτο που αναφέραμε παραπάνω. Από γάλα καρύδας μέχρι νιφάδες καρύδας Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με αυτό:

 1. Έχει έως και 61% διαιτητικές ίνες, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μειώνει το άγχος και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη.
 2. Έχει αντιθρομβωτικές και αντικαρκινογόνες ιδιότητες που έχουν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.
 3. Το λάδι καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στις αντιικές του ιδιότητες. Αντιβακτηριδιακό και αντιπαρασιτικό, επίσης καλό για ουρολοιμώξεις.

Οι καρύδες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία λόγω του τρόπου χειρισμού τους. Άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα Στην καρύδα είναι:

 1. Το καμένο φλοιό καρύδας μπορεί να κάνει απωθητικά κουνουπιών.
 2. Οι φλοιοί ρυζιού μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη και να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή κοκκώδους ενεργού άνθρακα. Και αναγνωρίζεται ως το καλύτερο καύσιμο μαγειρικής στον κόσμο.
 3. Το νερό καρύδας χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου λόγω έλλειψης ιατρικών προμηθειών.
 4. Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί καρύδων στον κόσμο.
 5. Μία καρύδα μπορεί να μαζέψει έως και 180 καρύδες από ένα δέντρο τη φορά.
 6. Το νερό καρύδας γίνεται ροζ παρουσία υψηλών επιπέδων οξειδάσης πολυφαινόλης, ενός φυσικού αντιοξειδωτικού. Είναι το ίδιο ένζυμο που μετατρέπει το νερό σε θρεπτικά συστατικά. Όταν το νερό εκτίθεται στο ηλιακό φως και το οξυγόνο, γίνεται ροζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *