Πώς να καλλιεργήσετε σμέουρα; Πλήρης Οδηγός

How to Grow Raspberries? Complete Guide

Τα σμέουρα είναι αγκαθωτοί καρποί που ανήκουν στο γένος Rubus και ανήκουν στην οικογένεια των Rosaceae.Όπως και άλλοι θάμνοι, έτσι και τα σμέουρα έχουν πολυετείς ρίζες και στέμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα ασχολούνται με τον κήπο για πολλά χρόνια, εφόσον φροντίζονται σωστά.

Τα βατόμουρα έχουν μακριά, κυρτά στελέχη που ονομάζονται καλάμια. Τα ραβδιά παίζουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια φύτευσης βατόμουρου. ας αρχίσουμε

Δύο είδη κουτιών βατόμουρου

Τα βατόμουρα έχουν δύο τύπους καλάμων. Κάθε είδος έχει συγκεκριμένους ρόλους και ανάγκες.

πριμοκάνες

Αυτός είναι ένας νέος πράσινος βλαστός που βρέθηκε στην κορυφή του δέντρου. Μπορεί να τα ακούσετε να τα λένε «πρώτο έτος.» Αυτοί οι μίσχοι μεγαλώνουν σε φυτά. Η δουλειά τους είναι να δημιουργήσουν έναν καφέ φλοιό που κρατά τα φυτά ασφαλή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα φυτά είναι σε λήθαργο.

λουλούδι

Πρόκειται για καλάμια δύο ετών, τα οποία είναι λανθάνοντα πρωτόγονα το χειμώνα.Οι Floricanes ανθίζουν και καρποί το καλοκαίρι.

Τα Floricanes δεν κλαδεύονται καθώς τα λουλούδια και τα φρούτα φυτρώνουν μόνο σε τέτοια καλάμια. Όταν μιλάμε για τη σημασία της συντήρησης των φυτών Ας μείνουμε για λίγο σε αυτό το γεγονός.

Τι είδη σμέουρων υπάρχουν;

Τα σμέουρα μπορούν να ομαδοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως η καλλιεργητική περίοδος, οι απαιτήσεις υφής, το χρώμα, η γεύση, η τοποθεσία και οι απαιτήσεις συντήρησης. Εναπόκειται στον καλλιεργητή να αποφασίσει τι ψάχνει.

Αν σκέφτεστε να προσθέσετε βατόμουρα στον κήπο σας. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος βατόμουρου που σας αρέσει; Είναι κάτι που συνήθως αγοράζετε από την αγορά; Αν ναι, ξέρετε τι είδους είναι; Εάν δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε κάποιο αγαπημένο, μην ανησυχείτε, έχετε επιλογές.

Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε μια φάρμα βατόμουρου κοντά σας ή άλλους κηπουρούς στην περιοχή σας. Αναζητήστε μια λέσχη κηπουρικής ή μια ομάδα στο Facebook. Οι άνθρωποι στην περιοχή σας θα γνωρίζουν ποια σμέουρα αναπτύσσονται καλύτερα και ποιος ξέρει. Ίσως αποφασίσετε να γίνετε μέλος μιας λέσχης ή ομάδας. Μια κοινότητα συναδέλφων κηπουρών για να συζητήσουμε πράγματα είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Ομαδοποίηση Raspberries κατά Harvest

Η πιο κοινή μέθοδος για τη συγκέντρωση σμέουρων είναι η συγκομιδή. Όλα τα σμέουρα ανήκουν σε μία από τις δύο κατηγορίες.Κάθε ένα από αυτά έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την αναπαραγωγή.

καρποφόρο καλοκαίρι – Αυτό είναι το πιο κοινό βατόμουρο. Δίνει ένα φρούτο ανά εποχή. Συνήθως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αυτά τα σμέουρα τείνουν να ψηλώνουν. Επομένως, πρέπει να έχουν πέργκολα ή στήριγμα. για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα.

θα αντέξει για πάντα (μερικές φορές αποκαλείται κουκουλοφόρος ή φουσκωτός) – αυτή η ποικιλία παράγει δύο φυτά. Το μικρότερο από τα δύο φυτά έρχεται πρώτο το φθινόπωρο. και το άλλο θα συγκομιστεί πλήρως το επόμενο καλοκαίρι. Αυτά τα σμέουρα δεν μεγαλώνουν τόσο ψηλά όσο τα αδέρφια τους που καρποφορούν το καλοκαίρι. Επομένως, η υποστήριξη δεν είναι πάντα απαραίτητη.

έτσι εσείς και τα σμέουρα σας έχετε τις καλύτερες πιθανότητες για μια σταθερή περίοδο συγκομιδής. Η καλύτερη επιλογή σας είναι ένας συνδυασμός δύο φυλών.

Διαφορετικά χρώματα και χαρακτηριστικά βατόμουρου

Αφού αποφασίσετε για την επιθυμητή περίοδο συγκομιδής. Το βατόμουρο χρώμα θα σας βοηθήσει να περιορίσετε ακόμη περισσότερο τις επιλογές σας.

κόκκινο και κίτρινο (χρυσό)

Τα κόκκινα σμέουρα είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και περιζήτητα. Το κίτρινο βατόμουρο είναι μια μετάλλαξη κόκκινου βατόμουρου. Ως εκ τούτου, κατατάσσεται και ως «κόκκινο» βατόμουρο.

Τα κόκκινα είναι γενικά πιο ανθεκτικά στο χειμώνα. Διαχειρίζονται καλύτερα τα ψυχρότερα κλίματα από τα μαύρα και μοβ ξαδέρφια τους. ωστόσο, Δεν αντέχουν τη ζέστη.Εάν επιλέξετε την κόκκινη ποικιλία και ζήσετε σε ένα μέρος που είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι. Φροντίστε τα σμέουρα σας να είναι σκιασμένα το απόγευμα.

Το κόκκινο θεωρείται το πιο ζουμερό από τα μούρα. Αυτό αντιστοιχεί στην ανοχή θερμότητας. Δεδομένου ότι το φως του ήλιου είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην παραγωγή των φυτών. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα κόκκινα είναι μικρότερα σε σχέση με το μέγεθος και την απόδοση.

κόκκινα φρούτα το καλοκαίρι

απασχολημένος

μικρό μέγεθος με ήπια γεύση

Σιλκωδίνη

Είναι αγαπημένο στους αγρότες. Μεγαλώνουν πολύ. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και έχει ωραία γεύση.

Boyne

Είναι αγαπημένο για τους λάτρεις των μούρων. Είναι μεσαίου μεγέθους και σε χρώμα.

Willamette

Μεγάλο μέγεθος και γεύση Ανοιχτό χρώμα.

Newburgh

Μεγαλώνουν σε μεσαίο μέγεθος. Έχει όμως απαλό κόκκινο χρώμα και απαλή γεύση.

Meeker

Είναι παρόμοια σε μέγεθος και γεύση με τα Newbergs, αλλά πιο σκούρα στο χρώμα.

Latham

Μία από τις παλαιότερες ίνες Μεγάλο και έντονο κόκκινο με υπέροχη γεύση.Κεχριμπάρι, χρυσό, μεσαίου μεγέθους, υπέροχη γεύση.

αιώνιο κόκκινο

φιλία

Είναι σκούρα κόκκινα, αρκετά μεγάλα και έχουν καταπληκτική γεύση.

κορυφή

Αυτά είναι τεράστια και έχουν υπέροχη γεύση. αλλά πιο ανοιχτό χρώμα

χρυσή ισορροπία

Χρυσή Έκδοση της κατηγορίας Summit

Σκήπτρο

Είναι μεσαίου μεγέθους και ωραίο χρώμα με γεύση.

μούρο παπά

Μεγάλο μέγεθος, σκούρο κόκκινο χρώμα, ήπια γεύση

φθινοπωρινή ευτυχία

Είναι ένα άλλο είδος αγαπημένου καταναλωτή. που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόκκινα

μαύρο και μοβ βατόμουρο

Τα μαύρα και μοβ σμέουρα ονομάζονται «μαύρα» σμέουρα και είναι στενοί συγγενείς του κόκκινου. Η διαφορά μεταξύ κόκκινων και μαύρων σμέουρων είναι κυρίως το κλίμα και η απόδοση της συγκομιδής. Τα μαύρα σμέουρα είναι γενικά μεγαλύτερα τόσο σε μέγεθος όσο και σε απόδοση. Αναπτύσσεται καλά σε ζεστά αλλά όχι ψυχρά κλίματα.

Τα μαύρα σμέουρα αναφέρονται συχνά ως “μαύρα καπέλα”. μαγειρεμένο νωρίς περισσότερα μωβ αδέρφια Αλλά μπορεί να οφείλεται στο ότι τα μοβ μούρα είναι μεγαλύτερα. Είναι λογικό ότι χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν. Το μωβ θεωρείται ότι έχει διαφορετική γεύση από το μαύρο.

Τα περισσότερα μαύρα και μωβ σμέουρα είναι ποικιλίες που αποδίδουν το καλοκαίρι και τα Hartman’s Farms στο Οχάιο ισχυρίζονται ότι είναι το μόνο μέρος που μπορούν να το αντέξουν με το νήμα του θησαυρού τους στο Οχάιο.

στιλπνό και μωβ, ανθεκτικό το καλοκαίρι

Μόρισον

Έχει μέτρια γεύση και συλλέγεται συνήθως στη μέση της εποχής.

Μπρίστολ

Είναι από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και γεύση και συλλέγεται στη μέση της σεζόν.

διακοσμητικά

Ήπια γεύση, πρώιμη συγκομιδή

τιμωρία

Ένα μωβ χρώμα με γεύση που κάνει τις πίτες νόστιμες.

Logan

Ένα από αυτά τα πρωτόγονα μαυροκέφαλα πουλιά είναι το πρώιμο πουλί συγκομιδής.

Ο Κλάιντ

Είναι αγαπημένο στους παρασκευαστές μαρμελάδας και ζελέ. Αυτά τα μωβ είναι απαλά και ξινά. Είναι το τέλος της περιόδου συγκομιδής.

cumberland

Αυτό το βατόμουρο είναι από καιρό αγαπημένο στους αγρότες και τους καταναλωτές. συγκομιδή στη μέση της σεζόν

κρασί κονιάκ

Αυτό το μωβ είναι πολύ σφιχτό και ξινό.

Αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν όλα. Επομένως, επικοινωνήστε με τον κηπουρό ή τον κηπουρό σας.

Τι καιρός είναι καλύτερος για τα σμέουρα;

Τα σμέουρα αναπτύσσονται καλύτερα σε δροσερά, υγρά κλίματα όπως οι ζώνες φύτευσης 4-8 (ζώνες ανθεκτικότητας USDA).Ωστόσο, με πολλές ποικιλίες ποικιλιών βατόμουρου, μπορούν να αναπτυχθούν καλά σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή φύτευσης.

Πόσο ηλιακό φως χρειάζονται τα σμέουρα;

όπως και με τα περισσότερα φυτά Τα σμέουρα χρειάζονται αρκετή ποσότητα ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αλλά σε αντίθεση με άλλα φρούτα, εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε μερικώς σκιασμένα μέρη. Και αυτή είναι η μόνη σου επιλογή.

Θυμηθείτε ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ποσότητας του ηλιακού φωτός που λαμβάνει το φυτό και της ποσότητας των καρπών που παράγει. Όσο περισσότερο φως του ήλιου περισσότερα φρούτα

προετοιμασία πριν από τη φύτευση

Οι περισσότεροι έμπειροι κηπουροί θα σας πουν ότι αυτό που συμβαίνει πριν φυτέψετε είναι το πιο σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας. Για να δώσετε στα σμέουρα σας την καλύτερη δυνατή ζωή και να πάρετε το καλύτερο από αυτά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Αφού διαβάσετε αυτήν την ενότητα Αντίθετα, δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου για τον εαυτό σας και επισυνάψτε την σε ένα ειδικό ημερολόγιο για γρήγορη αναφορά. θα χαρείς που το έκανες

Τι είδους χώμα χρειάζονται τα σμέουρα;

Για να παραμείνουν στην κορυφή του παιχνιδιού τους (και του δικού σας!) Τα σμέουρα χρειάζονται καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο έδαφος πλούσιο σε όλα τα υπέροχα οργανικά θρεπτικά συστατικά.

Ο πηλός ή ο αμμοπηλός είναι καλές επιλογές.αν είναι δυνατόν

Αν νομίζετε ότι το χώμα σας χρειάζεται λίγη βοήθεια για να στηρίξει τα σμέουρα σας. Μπορείτε πάντα να ανακατεύετε σε καλά παλαιωμένο κομπόστ ή κοπριά. Φροντίστε να προσθέσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά 2-3 εβδομάδες πριν από τη φύτευση.

Πού πρέπει να φυτέψω σμέουρα;

Σειρές (ή σειρές) περιμετρικά είναι ιδανικές για τα σμέουρα σας. Οι περισσότερες από τις περιοχές κήπου που χρειάζεστε είναι αναρριχώμενα φυτά. Ο προγραμματισμός με αυτή τη μικρή ιδιορρυθμία είναι σημαντικός γιατί:

Εάν δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο και κομμένο Θα καταλάβουν γρήγορα την περιοχή.

Δεν πρέπει να μοιράζονται οικόπεδα κήπου με φυτά νυχτολούλουδου (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες ή πατάτες) καθώς τα νυχτοκάμαρα φέρουν μαρασμό Verticillium, που είναι πολύ επιβλαβές για τα σμέουρα. Αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη Μπορεί να μπερδευτεί γρήγορα.

Πριν αγοράσετε, ελέγχετε πάντα τη συμβατότητα του προγραμματισμένου περιεχομένου στον κήπο σας.

Τα σμέουρα σας θα χρειαστούν ένα καλό σύστημα ποτίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Επομένως, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας πριν από τη φύτευση.

Όπως τα Goldilocks και αυτά τα τρία κρεβάτια, τα σμέουρα έρχονται σε επαφή με το νερό. Δεν τους αρέσει να βυθίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αρκετό νερό.

έχοντας αυτό κατά νου Εάν έχετε χώμα που στραγγίζει αργά, όπως πηλός (κυρίως ή καθαρό) ή άλλο βαρύ χώμα, Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι για τα σμέουρα σας. Αν πας αυτή τη διαδρομή Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χώμα που πληροί τις παραπάνω απαιτήσεις.

Προσοχή στον άνεμο.

Τα κλαδιά βατόμουρου δεν είναι πολύ χοντρά. αλλά μεγαλώνουν πολύ ψηλά, ειδικά τα καλοκαιρινά φρούτα Επομένως, η τοποθεσία που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει συντελεστή ανέμου.

Προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος για ξερίζωμα που να έχει αρκετό αέρα για κυκλοφορία. αλλά όχι άμεσος άνεμος

Πότε να φυτέψετε σμέουρα;

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα ελέγχου σχεδιασμού του κήπου σας είναι να σημειώσετε τις ημερομηνίες παγετού της περιοχής σας στο ημερολόγιό σας.

Αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να ελέγξετε εάν τα σμέουρα είναι στη λίστα επιθυμιών σας για την κηπουρική. Η καλύτερη εποχή για φύτευση είναι νωρίς την άνοιξη. Όταν το έδαφος ξεπαγώσει από τον χειμώναΑν φυτέψετε την άνοιξη Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η απειλή του παγετού ανήκει στο παρελθόν προτού καταστρέψετε το έδαφος.

υποστήριξη και εκπαίδευση για το βατόμουρο

Τα σμέουρα τείνουν να περιφέρονται (απλώνονται) πολύ επιθετικά. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τιράντες όπως πέργκολα και περίφραξη.

Συνιστάται να επιλέξετε μεταξύ επιλογών στήριξης και δομής στο στάδιο του προγραμματισμού πριν από τη φύτευση. ώστε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε όταν έρθει η ώρα να βάλετε φυτά στο νέο σας σπίτι.

καφασωτό

όπως αναφέρθηκε Τα σμέουρα που αντέχουν το καλοκαίρι ψηλώνουν περισσότερο από τα πολυετή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα υποστήριξης όπως ένα πέργκολα ή φράχτη.

Πολλοί κηπουροί επιλέγουν μια πέργκολα για να ενισχύσουν την ομορφιά της.Στην πραγματικότητα, η ελκυστικότητα μιας πέργκολας θα κάνει ρομαντικό ακόμα και τον πιο κυνικό παρατηρητή.

Άλλες επιλογές υποστήριξης

Άλλες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε είναι πεντάγραμμα (μπαμπού), καλάμια ή κοντάρια. Εξαρτάται από εσάς και τα σχέδιά σας για τον κήπο σας.

φυτό

Επιτέλους φτάσαμε στο πραγματικό φυτεμένο μέρος! Ω, είσαι τόσο προετοιμασμένος; Αλλά αξίζει τον κόπο όταν βάζετε το πρώτο ζουμερό βατόμουρο στο στόμα σας την εποχή της συγκομιδής.

ξεκίνα

Η πιο συνηθισμένη startup Οι θάμνοι του βατόμουρου μπορεί να είναι γυμνά φυτά ή φυτά σε γλάστρες.τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο σας. Ρωτήστε το φυτώριο σας ή κάντε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε τι είδους σμέουρα πρέπει να φέρετε στο σπίτι.

μουλιάζω

όχι σαν φυτά σε γλάστρες Τα φυτά γυμνής ρίζας πρέπει να μουλιάζονται σε ζεστό νερό πριν από τη φύτευση.Σκεφτείτε μια βουτιά ως έναν τρόπο για να τα ξυπνήσετε μετά από ένα ταξίδι στον κήπο σας. Εάν δεν σκοπεύετε να φυτέψετε αμέσως.

Τα φυτά σε γλάστρες δεν χρειάζονται μούλιασμα σε νερό. Αλλά η διαδικασία μετά την έγχυση είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά στη φύτευση είναι αν τα σμέουρα σας είναι καλοκαιρινά ή ανθισμένα.

σκάβω

Μόλις αποφασίσετε για μια τοποθεσία. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σκάψτε μια τρύπα για να επιτρέψετε στις ρίζες του φυτού να απλωθούν ελεύθερα. Εάν φυτέψετε περισσότερους από έναν θάμνους Θα εξοικονομήσετε χρόνο σκάβοντας μια τάφρο.

Είτε ξεκινάτε με καλάμι είτε με φυτό σε γλάστρα Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Η κορώνα (βάση) πρέπει να τοποθετηθεί 1-2 ίντσες πάνω από το έδαφος.

Τα ορεκτικά σας θα πρέπει να φυτεύονται σε απόσταση τουλάχιστον 18 ιντσών μεταξύ τους, δίπλα-δίπλα και τουλάχιστον 3 πόδια μεταξύ των σειρών. Όταν φυτεύεται, το ζαχαροκάλαμο πρέπει να κόβεται σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 9 ίντσες.

Αν το ξεκίνημά σας αποδίδει καρπούς το καλοκαίρι Ρυθμίστε το σύστημα υποστήριξής σας τώρα. Θυμηθείτε ότι τα σμέουρα αγαπούν το αεριούχο χώμα. Μην κάνετε λοιπόν το χώμα γύρω του. Τα σμέουρα είναι πολύ σφιχτά. Χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να αγγίξετε ελαφρά το έδαφος. Ακριβώς για να μην πέσει η μίζα.

Δεν μπορείς να σπείρεις τον σπόρο;

Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να φυτέψετε σπόρους βατόμουρου. Αυτή η μέθοδος δεν είναι δημοφιλής ούτε συνιστάται για αρχάριους. Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για να βλαστήσουν οι σπόροι. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν από τη φύτευση των σπόρων.

Μπορώ να καλλιεργήσω σμέουρα σε δοχεία;

Η απάντηση είναι ναι! Ακολουθούν μερικές συμβουλές εάν επιλέξετε να ζείτε σε ένα δοχείο:

Η κατσαρόλα δεν είναι το καλύτερο σπίτι. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μακριά δοχεία, όπως αυτά που πωλούνται συνήθως ως κρεβάτια παραθύρων. Αυτό θα επιτρέψει στα σμέουρα σας να αναπτυχθούν.

Μια αθάνατη ράτσα Αυτές οι ποικιλίες (κυρίως κόκκινες) τα καταφέρνουν καλύτερα στην καλλιέργεια σε εμπορευματοκιβώτια, καθώς συνήθως δεν μεγαλώνουν τόσο ψηλά όσο οι καλοκαιρινές ποικιλίες.

Επιλέξτε προσεκτικά το χώμα σας και επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα κηπουρικής ή άλλους κηπουρούς για συμβουλές.

λίπανση σμέουρων

Τα σμέουρα στην πραγματικότητα γονιμοποιούνται, κάτι που είναι ένα από τα πολλά θαύματα αυτού του κηπουρού. Είναι σημαντικό να κάνετε σάπια φύλλα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής σας περιόδου για να διασφαλίσετε ότι τα σμέουρα σας έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να τραφούν μόνα τους.

Ένα παχύ στρώμα ποιοτικού σάπια φύλλα γύρω από τη φύτευσή σας είναι το καλύτερο στοίχημά σας ανά πάσα στιγμή.

κλάδεμα βατόμουρου

Τα καλοκαιρινά καρποφόρα σμέουρα πρέπει να κλαδεύονται αμέσως μετά τη συγκομιδή. κόψτε το ζαχαροκάλαμο στην πορεία Φροντίστε όμως να κόψετε μόνο τα καλάμια που παράγουν μούρα.

Ποικιλίες που δεν απαιτούν κλάδεμα κατά την καλλιεργητική περίοδο. Αλλά μετά τη συγκομιδή Μπορείτε να κόψετε ολόκληρο το καλάμι (στο έδαφος), αυτό πρέπει να γίνει στο τέλος του χειμώνα πριν αρχίσει η ανάπτυξη την άνοιξη.

Πώς να μαζέψετε τα σμέουρα σας

Τα σμέουρα ωριμάζουν στις αρχές του καλοκαιριού. Θα σας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, καθώς θα τους βλέπετε έτοιμους να διαλέξετε κάθε λίγες μέρες.

Συμβουλές για τη συγκομιδή και την αποθήκευση των βατόμουρων σας

γιατί τα σμέουρα είναι ξερά Επομένως, μια ηλιόλουστη μέρα είναι η καλύτερη ημέρα συγκομιδής. Διαφορετικά, είναι λίγο απασχολημένο, οπότε ντυθείτε ανάλογα. Τα ώριμα σμέουρα σπάνε εύκολα. Αν λοιπόν νιώθετε αντίσταση όταν προσπαθείτε να μαζέψετε μούρα. δείχνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο

Μην στοιβάζετε τα λαχανικά πολύ ψηλά. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να συνθλιβείτε. Και όταν θρυμματιστεί, δεν είναι κατάλληλο για αποθήκευση γιατί μπορεί να προκαλέσει μούχλα. Τα σμέουρα δεν αποθηκεύονται καλά και πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά την αποθήκευση ή την κατάψυξη.

Τα σμέουρα θα διαρκέσουν περίπου 5 ημέρες στο ψυγείο. Πρέπει όμως να τοποθετηθεί σε ένα μόνο στρώμα, να μην επικαλύπτεται, ώστε να μην χάσει το σχήμα (ατημέλητο) ή τη μούχλα ή και τα δύο.

Το δέρμα του βατόμουρου είναι πολύ λεπτό. Μην πλένετε λοιπόν τα σμέουρα αν δεν σκοπεύετε να τα φάτε αμέσως. και αν ναι Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα πριν το αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τη σύνθλιψη και τη μούχλα. Μπορείτε να καταψύξετε τα σμέουρα για να τα αποθηκεύσετε περισσότερο και να τα απολαύσετε αργότερα.

στην κατάψυξη μούρων Τοποθετήστε τα μούρα σε ένα μόνο στρώμα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα φύλλο μπισκότων ή ένα ταψί. Μόλις παγώσει, μπορεί να μεταφερθεί σε δοχείο ή σακούλα αποθήκευσης κενού.

Γνωστά παράσιτα σμέουρων και πώς να τα αποφύγετε ή να τα απαλλαγείτε

Ένας από τους λόγους που τα σμέουρα είναι τόσο αγαπημένα μεταξύ των καλλιεργητών είναι ότι είναι από τα λίγα φρούτα που δεν επηρεάζονται από παράσιτα και ασθένειες. Και πώς να αντιμετωπίσετε τα σμέουρα:

Τραυματισμός από κρύο και κρυοπαγήματα Τα μαύρα καπάκια αποτελούν τον υψηλότερο κίνδυνο για προβλήματα που σχετίζονται με το κρυολόγημα. Προσέχετε τις ημερομηνίες παγετού στην περιοχή σας και μην φυτεύετε πριν τελειώσει η απειλή ή πριν αποψυχθεί σωστά η γη σας από τον χειμώνα.

Τα έντομα, τα ιαπωνικά σκαθάρια, οι ιστιοφόροι, τα ακάρεα της αράχνης, οι αφίδες και οι αφίδες είναι τα πιο κοινά παράσιτα των σμέουρων. Το Carbaryl και το Diazanon είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυτοφάρμακα στην κηπουρική κοινότητα. Και θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα εντόμων. Βρήκε μια φυσική εναλλακτική για το βακτήριο Bacillus thuringiensis. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τα φυτοφάρμακα και ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγετε ατυχήματα ή περιττή μόλυνση.

Ασθένειες των φυτών Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν τα φυτά σας. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αποφευχθούν με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση. συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού μετά τη συγκομιδή και του γρήγορου κλαδέματος των καλοκαιρινών ποικιλιών φρούτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *