Πώς να καλλιεργήσετε πεπόνια σε ένα δοχείο και να έχετε μια υπέροχη συγκομιδή!

How to Grow Oregano Indoors in a Pot. All You Need to Know!

Η καλλιέργεια πεπονιών σε δοχεία είναι πολύ δυνατή. Αλλά είναι αρκετά δύσκολο και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Έτσι σε αυτόν τον οδηγό Θα σας πω μερικά πράγματα και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε πεπόνια με επιτυχία και να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ας ξεκινήσουμε!

Τι χρειάζεστε για να καλλιεργήσετε καρπούζι σε δοχείο

έξυπνο λοβό

Είναι ένα ειδικό είδος δοχείου. Κατασκευασμένο από ειδικό υλικό που αερίζεται καλά. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι ρίζες φτάσουν στο πλάι του δοχείου Αντί να κάνει κύκλους στη γλάστρα, το φυτό θα κάνει κάτι που ονομάζεται προσευχή στον αέρα.

Αυτό το φυτό έχει μια διαδικασία δημιουργήστε μια καλή μάζα ινώνΒοηθά τα φυτά να απορροφούν περισσότερο νερό, αέρα και θρεπτικά συστατικά. Βελτιώστε τη διαδικασία ανάπτυξης του πεπονιού.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικά δοχεία για την καλλιέργεια πεπονιών. Αλλά αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, η χρήση δοχείων Smart Pot είναι ο καλύτερος τρόπος.

γενικά Όσο μεγαλύτερη είναι η κατσαρόλα Όσο περισσότερα καρπούζια μεγαλώνουν, τόσο το καλύτερο. Επειδή υπάρχει περισσότερος χώρος για να αναπτυχθούν οι ρίζες χωρίς περιορισμό.

φράχτης συρματοπλέγματος

Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα θα επιτρέψει στα φυτά να αναπτυχθούν κατακόρυφα αντί για πλάγια.

Οι φράχτες μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ πολύτιμο χώρο. Αλλά βοηθά επίσης να διατηρούνται καθαροί οι κήποι κοντέινερ.

Ο φράκτης θα εμποδίσει τα φυτά να εξαπλωθούν στο έδαφος. Έτσι το φυτό δεν απλώνει πολύ βρωμιά έξω από τη γλάστρα.

Να θυμάστε ότι μερικές φορές πρέπει να καθοδηγήσετε τα φυτά μέσα από το φράχτη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Διαφορετικά, τα φυτά θα βρουν το δρόμο τους και ο φράχτης θα είναι μια χαρά. Προσπαθήστε λοιπόν να καθοδηγήσετε το φυτό προς τη γενική κατεύθυνση που θέλετε να αναπτυχθεί.

Ο κύριος σκοπός αυτού του φράχτη είναι να εξοικονομήσει χώρο. και φροντίστε να αποφύγετε Το δέντρο θα μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο που δεν θέλετε να το περάσετε!

Δεν επηρεάζει το μέγεθος, το σχήμα ή τη γεύση του πεπονιού.Έτσι, εάν δεν είναι σημαντικό για εσάς το φυτό να εκτείνεται πάνω από την άκρη του δοχείου, Μπορείτε να αφήσετε τα φυτά μόνα τους και να μην χρησιμοποιήσετε το συρματόπλεγμα. Είναι πραγματικά δική σου επιλογή.

κατάλληλο έδαφος

Τα καρπούζια απαιτούν χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. να αναπτυχθούν αποτελεσματικά Το έδαφος είναι το πιο σημαντικό μέρος της καλλιέργειας καρπουζιών. Επομένως, είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά.

Μια καλή επιλογή για αυτό το είδος φυτού. Μαγικό χώμα – κοράκι κήπουΦυσικά, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε άλλους τύπους εδάφους που σας αρέσουν. Αυτή είναι απλώς η προσωπική μου σύσταση. αλλά γενικά αν το χώμα στραγγίζει καλά Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Επιλέγοντας το σωστό τύπο

Το “Sugar-Pushing boy” είναι ένα είδος που προτείνω. Δεν είναι ογκώδες και σχετικά εύκολο στη συντήρηση.

μικρές γλάστρες για σπορόφυτα

Θα χρειαστείτε ένα μικρότερο δοχείο για να ξεκινήσετε πριν χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο “τελικό” δοχείο.

σε αυτό το μικρό δοχείο Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από γλάστρες για νηπιαγωγεία μέχρι απλά πλαστικά ποτήρια. Θα χρειαστεί να σπέρνετε και να μεγαλώνετε τα σπορόφυτα αρκετά για να τα μετακινήσετε σε ένα μεγαλύτερο τελικό δοχείο.

πριν από τη μεταφύτευση μικρών φυτών Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι καλά αναπτυγμένες. και το αληθινό δέντρο είναι αρκετά δυνατό

Ένας καλός δείκτης είναι όταν οι ρίζες έχουν φτάσει στα πλαϊνά της γλάστρας. Μπορείτε να μετακινηθείτε στο τελικό σπίτι, αφαιρώντας προσεκτικά λίγο από το χώμα που καλύπτει τις ρίζες. και παρατηρήστε γρήγορα τη λειτουργία των ριζών

Πώς να καλλιεργήσετε πεπόνια σε κατάλληλα δοχεία

Φυτέψτε σπορόφυτα στο θερμοκήπιο την άνοιξη.

φυτά σπορόφυτα

Αρχικά θα φυτέψουμε τα σπορόφυτα σε μικρές γλάστρες.

Πάρτε λοιπόν το μικρό σας δοχείο μισογεμάτο από το χώμα σας. Τώρα τοποθετήστε προσεκτικά τους σπόρους του πεπονιού στην κατσαρόλα και καλύψτε τους με χώμα μέχρι να γεμίσει το δοχείο.

Τοποθετήστε το σε άμεσο ηλιακό φως για λίγες μέρες και περιμένετε να αναπτυχθούν οι σπόροι σε μικρά φυτά με φύλλα και ρίζες.

Ποτίζετε τακτικά τα φυτά σας και μην ξεχνάτε να τα ελέγχετε κάθε μέρα!

προσέχετε τον καιρό Και αν είναι πολύ ζεστή και ξηρή μέρα Μπορεί να χρειαστεί να ποτίσετε το φυτό δύο φορές αντί για μία φορά. Μπορεί να στεγνώσουν από τη ζέστη και να πεθάνουν αν δεν προσέξετε.

Αν αρχίσει να βρέχει, φέρτε τα φυτά μέσα για να αποφύγετε την υπερβολική ποσότητα νερού. Λίγη βροχή δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει πνιγμό του φυτού.

Μετακινήστε το φυτό στο τελικό δοχείο.

Όταν τελικά ο σπόρος μεγαλώσει σε αληθινό φυτό. Όταν τα φύλλα και οι ρίζες χωριστούν. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το δεύτερο μέρος της περιπέτειας καλλιέργειας πεπονιού. που είναι η προετοιμασία του δοχείου Smart Pot

Η διαδικασία κατασκευής ενός έξυπνου δοχείου γλάστρας είναι πολύ απλή. Η αρχή και η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτές των μικρών γλάστρες.

Θα ξεκινήσετε προσθέτοντας χώμα κήπου στο κάτω μέρος της γλάστρας (το φρέσκο, υγρό και χαλαρό χώμα μπορεί να ανακυκλωθεί) και στη συνέχεια προσθέστε λίπασμα. Το γενικό κομπόστ θα λειτουργήσει. και ανακατεύουμε καλά το χώμα.

Αφού ανακατέψετε, κάντε μια μικρή τρύπα στη μέση του χώματος. Αυτή η τρύπα που μόλις ετοιμάσατε είναι όπου θα τοποθετηθούν τα φυτά σας.Πολύ απλό. Αφαιρέστε προσεκτικά τα σπορόφυτά σας από τα δοχεία τους. Στερεώστε το στο χώμα με τις ρίζες του και τοποθετήστε το απαλά στην τρύπα.

θαμμένος προσεκτικά Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρίζες του φυτού είναι βυθισμένες στο δοχείο Smart Pot.

Αφού ετοιμαστούν οι γλάστρες, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το συρματοπλέγμα..

Τοποθετήστε το απαλά γύρω από το φυτό για να μην μεγαλώσει οριζόντια από την πλευρά του. Διατηρήστε τα χωράφια σας απαλλαγμένα από βρωμιά. και εμποδίστε το φυτό να σέρνεται έξω από τη γλάστρα.

Θυμηθείτε, όλος ο σκοπός του φράχτη είναι να εμποδίσει τα φυτά να αναπτυχθούν πλάγια. Φροντίστε λοιπόν να μετακινήσετε τα αμπέλια μέσα από κενά αν μεγαλώνουν έξω από το συρματόπλεγμα.

περιποίηση πεπονιού

Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να ποτίζετε τα φυτά σας κάθε μέρα. Εξαρτάται από τον καιρό.Αν κάνει πολύ ζέστη ποτίζουμε περισσότερο τα φυτά. αν ο καιρός είναι μέτριος Ποτίστε τα φυτά τακτικά.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όταν το δέντρο μεγαλώσει Είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ποσότητα του νερού που παρέχεται στο καρπούζι. Διαφορετικά, το καρπούζι μπορεί να πεθάνει ή να μην μεγαλώσει όσο θα έπρεπε. Το δέντρο μπορεί να φτάσει σε περίπου 22 έως 26 ίντσες μήκος και 10 ίντσες σε διάμετρο ή 56 έως 66 εκ. x 25 εκ.

Και μην ξεχάσετε να γονιμοποιήσετε τα φυτά! Το καλύτερο λίπασμα για τα πεπόνια είναι αυτό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, όπως το 10-10-10. Ακολουθήστε τις οδηγίες στο λίπασμα και χρησιμοποιήστε το σωστά. Η ποσότητα που εφαρμόζεται στο φυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πραγματική μάρκα.

στην κομποστοποίηση Κάντε ένα μικρό αυλάκι δίπλα στο δέντρο. Γεμίστε την τάφρο με κομπόστ. Στη συνέχεια καλύψτε προσεκτικά με χώμα. Οι ρίζες θα απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά από μόνες τους.

Μετά από 60 έως 90 ημέρες, ανάλογα με το πόσο καλά φροντίζετε τα φυτά σας. Θα πρέπει να μπορείτε να μαζέψετε το πρώτο πεπόνι που φυτεύετε.

Παράσιτα και πώς να τα προλάβετε ή να τα καταπολεμήσετε

Εάν ζείτε σε φυσική ή αγροτική περιοχή Είστε πιο επιρρεπείς στα παράσιτα του πεπονιού.

Ένα παράσιτο είναι ένας οργανισμός που ζει μέσα ή πάνω σε άλλο οργανισμό και λαμβάνει θρεπτικά συστατικά από αυτόν τον οργανισμό ή τον ξενιστή.

Συνήθως αυτή η δραστηριότητα οδηγεί σε βλάβη του ξενιστή ή θάνατο. Εάν πιστεύετε ότι το καρπούζι σας μπορεί να κινδυνεύει από αυτές τις εξωγενείς ουσίες Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα στα φυτά σας.

Γενικά, τα συμπτώματα θα εμφανιστούν όταν ένα φυτό μολυνθεί από ένα παράσιτο ή ασθένεια, γι’ αυτό προσέξτε τα φύλλα που φαίνονται παράξενα. ή μερικώς τρώγεται κατεστραμμένα αμπέλια ή φύλλα που αλλάζουν χρώμα

Εάν εντοπιστούν τέτοια συμπτώματα, πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα. Προσπαθήστε να εντοπίσετε παράσιτα ή ασθένειες και προμηθευτείτε τα απαραίτητα φυτοφάρμακα.

μην ανησυχείς Εάν διατηρείτε φυτά σε εσωτερικούς χώρους ή στην πόλη Οι πιθανότητες να αρρωστήσουν τα φυτά σας είναι πολύ λιγότερες!

Χρησιμοποιήστε γάντια όταν κάνετε κήπο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να χειριστούν τη βρωμιά και το κομπόστ με γυμνά χέρια.

Αλλά πρέπει να φοράτε γάντια. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με λιπάσματα ή αν είσαι εκ φύσεως ευαίσθητος σε αλλεργικές αντιδράσεις!

Τα γάντια πρέπει να χρησιμοποιούνται επειδή υπάρχουν ορισμένες ενώσεις στον φυσικό κόσμο που μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικές μολύνσεις ή μόλυνση εάν χρησιμοποιούνται με γυμνά χέρια.

Έτσι για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα Μπορείτε να βρείτε ένα καλό ζευγάρι γάντια: γάντια λατέξ, βινυλίου ή ακόμα και νιτριλίου. Όλες αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικές και θα πρέπει να είναι εύχρηστες για όλους!

τελευταία λέξη

Η καλλιέργεια των δικών σας πεπονιών είναι τόσο διασκεδαστική και όχι τόσο περίπλοκη όσο νομίζετε. Δεν είναι πολύ δουλειά και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρως μόνος σου αυτό που έχεις μεγαλώσει από μικροσκοπικούς σπόρους.

Μην φοβάστε λοιπόν να το δοκιμάσετε μόνοι σας.Ποιος ξέρει, ίσως μπορείτε να ξεκινήσετε έναν μικρό κήπο με κοντέινερ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *