Πώς να αποφύγετε ατυχήματα χύτρας ταχύτητας: 11 συμβουλές ασφαλείας

How to Avoid Pressure Cooker Accidents

Οι χύτρες ταχύτητας έχουν αποκτήσει κακή φήμη με τα χρόνια ως εκρηκτικές συσκευές κουζίνας. Το πρόβλημα προέκυψε όπως πολλοί φοβήθηκαν.

πολύ μεγάλη εταιρεία του οποίου το όνομα δεν θα αποκαλύψω. Ανακοίνωσε ανάκληση 900.000 χύτρες ταχύτητας μετά από έκρηξη περισσότερων από 100 καπακιών. Ορισμένες άλλες μεγάλες μάρκες αντιμετωπίζουν παρόμοιες αγωγές.

Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά στις μέρες μας, αυτό είναι λιγότερο συνηθισμένο λόγω της ταχείας ανάπτυξης της τεχνολογίας ασφαλείας που σχετίζεται με τις χύτρες ταχύτητας. Πώς το κρατάτε ασφαλές;

Η ανάκληση είναι κοινή γνώση ότι η Google και πώς η τεχνολογία και η ανθρώπινη γνώση έχουν κάνει τις χύτρες ταχύτητας ασφαλέστερες από ποτέ.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν αγοράζετε μέσω συνδέσμων σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

11 Συμβουλές ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων σε χύτρες ταχύτητας

Θα πρέπει να γνωρίζετε τη χύτρα ταχύτητας και τον ενσωματωμένο μηχανισμό ασφαλείας της πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Το χαρακτηριστικό ασφαλείας των περισσότερων χύτρες ταχύτητας περιλαμβάνει μια βαλβίδα ασφαλείας. βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού και βαλβίδα απελευθέρωσης πίεσης

Γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα πριν το μαγείρεμα υπό πίεση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε σοβαρά εγκαύματα που προκαλούνται από υψηλή πίεση, ζεστό ατμό και ζεστό φαγητό.

Συμβουλή #1: Ελέγξτε τον εξοπλισμό πριν το μαγείρεμα.

Πριν χρησιμοποιήσετε τη χύτρα ταχύτητας ελέγξτε τη συσκευή Ελέγχετε πάντα την ελαστική φλάντζα πριν από τη χρήση. Δεν πρέπει να υπάρχουν ρωγμές ή φθορά γύρω από την ελαστική φλάντζα. Ορισμένες μάρκες συνιστούν την αντικατάσταση της ελαστικής φλάντζας μία φορά το χρόνο.

Το πόσο συχνά πρέπει να το αλλάζετε εξαρτάται από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Αν βρείτε σχισμένο ή κατεστραμμένο παρέμβυσμα Μπορείτε να κρατήσετε ένα εφεδρικό ελαστικό παρέμβυσμα για εύκολη αντικατάσταση. Μην αφήνετε ξηρά τροφή στην άκρη. μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της φλάντζας

Συμβουλή #2: Μην γεμίζετε υπερβολικά τη χύτρα ταχύτητας.

Η υπερβολική πίεση οφείλεται στην ποσότητα του υγρού στη χύτρα ταχύτητας. Αν βάλετε πολύ φαγητό Μπορεί να πιάσει τροφή στο θάλαμο απελευθέρωσης πίεσης. Αυτό με έκανε να γελάσω πολύ!

Ο ατμός πρέπει να έχει τρόπο διαφυγής, διαφορετικά θα συσσωρευτεί πίεση και θα εκραγεί. χύτρα ταχύτητος μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί Αλλά μια χύτρα ταχύτητας σε έναν ανειδίκευτο καυστήρα μπορεί να εκραγεί.

Η υπερβολική πλήρωση της χύτρας ταχύτητας δεν είναι μόνο κίνδυνος έκρηξης. Η υπερβολική πίεση καταστρέφει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα στα τρόφιμα. Αυτό χαλάει την υφή και τη γεύση του φαγητού.

Άλλοι κίνδυνοι προέρχονται από το άψογο φαγητό. Οι χύτρες ταχύτητας δεν έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύουν αυτό το είδος φαγητού. Μέρος του φαγητού μπορεί να είναι μαγειρεμένο καφέ και τραγανό. ενώ το άλλο μέρος είναι ακόμα παγωμένο στην κατάψυξη. Η υπερβολική πλήρωση της χύτρας ταχύτητας μπορεί να μην δημιουργήσει πίεση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πολύ φαγητό; Μην γεμίζετε τη χύτρα ταχύτητας περισσότερο από 2/3 ή 66 τοις εκατό γεμάτη. Αποφύγετε να γεμίζετε τη χύτρα ταχύτητας περισσότερο από τη μέση με υγρό.

Στιγμιαία χύτρα ταχύτητας

Κριτική Instant Pot Duo Plus 8 Quart 9 σε 1

Συμβουλή #3: Μην ανοίγετε το καπάκι πριν απελευθερωθεί η πίεση.

Η φυσική απελευθέρωση λειτουργεί καλά για τα τρόφιμα που θέλετε να μαγειρεύετε συνεχώς. Και δεν ενέχει τόσο μεγάλο κίνδυνο όσο μια γρήγορη απελευθέρωση. Θα πρέπει να περιμένετε να πέσει η πίεση πριν ανοίξετε την κατσαρόλα. γιατί μπορεί να εκραγεί ειδικά αν το ανοίξεις Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε 10 λεπτά πριν ανοίξετε το καπάκι, άλλοι όμως συνιστούν να περιμένετε 30 λεπτά μέχρι να βγει όλη η πίεση από το δοχείο.

Τι θα συμβεί αν πρέπει να ανάψετε τη χύτρα ταχύτητας; Πρώτα, σβήστε την κατσαρόλα και αφήστε την πίεση πριν την ανάψετε. Οι κατασκευαστές έχουν σχεδιάσει τις περισσότερες σύγχρονες χύτρες ταχύτητας έτσι ώστε να μην μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι – απλώς δεν είναι δυνατό.

Τέλος πάντων, μην προσπαθείς. Το ζεστό νερό πιτσιλάει σε όλο το δωμάτιο και μπορεί να ζεματιστείτε. εκτός από βραστό νερό Το ζεματιστό κολλώδες φαγητό μπορεί επίσης να σας κάψει. Δεν θέλετε να στέκεστε κοντά σε χύτρα ταχύτητας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φλόγας.

Συμβουλή # 4: Να είστε προσεκτικοί με την επέκταση των τροφίμων.

Τρόφιμα όπως ρύζι, καλαμπόκι, φασόλια και φακές Αναπτύξτε και γεμίστε τη χύτρα ταχύτητας σας περισσότερο από όσο νομίζετε. για αυτό το είδος φαγητού Γεμίστε τη χύτρα ταχύτητας μέχρι τη μέση για να βγει ο ατμός. Η διαστολή των σωματιδίων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας με τους ρυθμιστές πίεσης. μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα

Δεν θέλετε το φαγητό να διογκώνεται πέρα ​​από την ικανότητά του να προκαλέσει έκρηξη.Σε γενικές γραμμές, σας συνιστούμε να αποφεύγετε τέτοιες τροφές. Οι άνθρωποι τείνουν να μαγειρεύουν ρύζι σε αυτό. Είναι όμως επικίνδυνο για την υγεία σας.

αυτή η πίεση μαγειρευτής ριζιού Ο συνδυασμός παράγει μια επικίνδυνη χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο. Αυτή η επικίνδυνη χημική ουσία έχει καταχωρηθεί ως καρκινογόνο. Το μαγείρεμα αμυλούχου φαγητού σε υψηλές θερμοκρασίες ή με γρήγορο ρυθμό μπορεί να αυξήσει την ποσότητα ακρυλαμιδίου στο φαγητό σας. Οι ερευνητές έμαθαν επίσης πώς το ακρυλαμίδιο μπορεί να βλάψει τα εξασθενημένα νεύρα και τους μύες.

Συμβουλή #5: Αγοράστε μια ηλεκτρική χύτρα πίεσης

ηλεκτρική ενέργεια χύτρα ταχύτητος Είναι το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ρυθμιστές τάσης. Υπερασπίσου 10 ή περισσότερα Χαρακτηριστικά.Αν αυτό δεν είναι αρκετά ελκυστικό. Οι περισσότερες χύτρα ταχύτητας κλείνουν αυτόματα όταν η χύτρα ταχύτητας φτάσει σε επικίνδυνο PSI. Όσοι είναι νέοι στις χύτρες ταχύτητας δεν μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη επιλογή γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Εάν το χρησιμοποιείτε σωστά και το συντηρείτε σωστά. Οι εκρήξεις δεν συμβαίνουν πολύ συχνά.

Οι ηλεκτρικές χύτρα ταχύτητας χρησιμοποιούν μικροτσίπ για την εκπομπή ατμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να φαίνεται αφύσικο επειδή ανιχνεύεται μεγάλη ποσότητα ατμού. Όλα γίνονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία.

Συμβουλή #6: Προσέξτε για φτηνές χύτρες ταχύτητας δεξαμενής.

Υπάρχουν πολλά μέρη για εξοικονόμηση χρημάτων – οι χύτρες ταχύτητας δεν είναι ένα από αυτά. Το πρόβλημα με την αγορά μεταχειρισμένης χύτρας ταχύτητας σε υπαίθρια αγορά ή ενεχυροδανειστήριο προέρχεται από τον τρόπο που αγοράστηκε κατεστραμμένο. Οι φθηνές χύτρες ταχύτητας διαθέτουν παλαιότερα μοντέλα που ήταν γνωστά για εκρήξεις και δυσλειτουργίες. Σήμερα, η τεχνολογία έχει προχωρήσει σαν τρελή. Μην ρισκάρετε τη ζωή σας με λίγα δολάρια.

Συμβουλή #7: Διαβάστε το εγχειρίδιο οδηγιών.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να διαβάσετε χωρίς να διαβάσετε το εγχειρίδιο οδηγιών. Θα πρέπει όμως να διαβάσετε το εγχειρίδιο οδηγιών του α χύτρα ταχύτητοςΘα πρέπει να δείτε ότι το χρησιμοποιήσατε σωστά. ακατάλληλη χρήση χύτρα ταχύτητος οδηγήσει σε έκρηξη Αν και ένας τύπος χύτρας ταχύτητας σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Αλλά ο άλλος τρόπος δεν θα το κάνει. που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ανάγνωσης του εγχειριδίου είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα.Πολλές φορές μπορεί να συναντήσετε λειτουργίες που δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε. οπότε παραλείπεις Το εγχειρίδιο οδηγιών επισημαίνει όλα όσα μπορείτε να κάνετε με μια σύγχρονη χύτρα ταχύτητας.

Συμβουλή #8: Προσοχή στον ατμό

Τα εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού είναι από τα πιο κοινά εγκαύματα χύτρας ταχύτητας. Ανεξάρτητα από το ότι η πίεση στην κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη. Κρατήστε τον λέβητα στεγνού κοντά στο χέρι όταν χειρίζεστε τη χύτρα ταχύτητας. Η βάση του μπουκαλιού νερού μπορεί να κάψει τα χέρια σας.

όταν ανοίξετε το τηγάνι Κρατήστε το καπάκι στραμμένο μακριά από εσάς. Μην αφήνετε την πίεση να σας φτάσει.

Το σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης είναι μια από τις πιο κοινές θεραπείες για εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού.Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τον ατμό να διαφύγει φυσικά. Αν και η πίεση στο εσωτερικό της κατσαρόλας είναι μειωμένη Όταν όμως η χύτρα ταχύτητας είναι ενεργοποιημένη Ο υπερβολικός ατμός θα ρέει έξω από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιήστε τον κάδο για να το ανοίξετε.

Συμβουλή #9: Κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια στον κόλπο

Διδάξτε στα παιδιά να μην κάνουν μπάχαλο χύτρα ταχύτητος για κανένα λόγο Μην το χρησιμοποιείτε σε μικρά παιδιά για να μειώσετε τον κίνδυνο. Κρατήστε τα κατοικίδιά σας μακριά από την περιοχή. Γιατί μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή. Και δεν θέλετε να αποσπάτε την προσοχή σας όταν χρησιμοποιείτε τη χύτρα ταχύτητας. Να είστε προσεκτικοί με τα πάντα.Έχετε επίσης υπόψη ότι η χύτρα ταχύτητας δεν θα κρυώσει αμέσως μετά τη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν ακόμα να αυτοπυρποληθούν.

Συμβουλή #10: Ελέγξτε τη χύτρα ταχύτητας πριν από κάθε χρήση.

Εκτός από ακατάλληλη χρήση Ο δεύτερος κίνδυνος προέρχεται επίσης από τη δυσλειτουργία των εξαρτημάτων στη χύτρα ταχύτητας. πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα Κάντε τα εξής:

  • Ελέγξτε το καπάκι για ρωγμές.
  • Ελέγξτε τη βαλβίδα ατμού για εμπόδια.
  • χωρίς ραφή εσωτερική γλάστρα
  • Ελέγξτε τη λαβή για χαλαρότητα.
  • Καθαρίζετε τη χύτρα ταχύτητας μετά από κάθε χρήση.

Εάν υποψιάζεστε ότι η χύτρα ταχύτητας είναι ελαττωματική, μην τη χρησιμοποιήσετε.

Συμβουλή #11: Πώς να καθαρίσετε σωστά μια χύτρα ταχύτητας

Ο καλός καθαρισμός θα σας κρατήσει ασφαλείς. μετά από κάθε χρήση Αφαιρέστε το παρέμβυσμα και πλύντε το με σαπούνι και νερό. Κάνετε το ίδιο με το καπάκι και την κατσαρόλα. Καθαρίστε τη χύτρα ταχύτητας με ένα σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες.

σε βαθύ καθαρισμό Πρέπει πρώτα να γεμίσετε τη μπανιέρα με νερό. Αφαιρέστε προσεκτικά τη βαλβίδα πλωτήρα και πλύνετε με σαπούνι και νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει όλα τα υπολείμματα σαπουνιού. Ο πλωτήρας πρέπει να κινείται ελεύθερα πάνω-κάτω μετά την επανατοποθέτηση της βαλβίδας.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την ασπίδα αντιμπλοκαρίσματος. Μετά την ασπίδα μπλοκαρίσματος, φτιάξτε ένα δακτύλιο στεγανοποίησης. Επιθεωρήστε προσεκτικά τον δακτύλιο για να ελέγξετε για χαλαρότητα ή ρωγμές. Ρίξτε το ξύδι στο τηγάνι και βουτήξτε τη χύτρα ταχύτητας. Αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά.

Αφήστε τον δακτύλιο να στεγνώσει εντελώς πριν τον επαναφέρετε στη χύτρα ταχύτητας. αδιάβροχο

να βρει ένα Αυτό το άρθρο συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο για τη χύτρα ταχύτητας. εγχειρίδιο χύτρα ταχύτητας πληροφορίες εγγύησης Και οι συνταγές που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικές μάρκες χύτρες ταχύτητας είναι δύσκολο να βρεθούν.

Πρέπει να διαβάσετε – Η εμπειρία μου με την εκρηκτική κουζίνα

Το να μοιράζομαι προσωπικά θέματα με αγνώστους συνήθως δεν με ενδιαφέρει. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι είναι δικαιολογημένο γιατί είναι αλήθεια.

Δεν έχω υπόψη μου την ασφάλεια της χύτρας ταχύτητας. (ή η χρήση οποιουδήποτε μαγειρικού σκεύους) είναι ασήμαντη.

Πριν από 43 χρόνια, όταν ήμουν 12, ήταν αργά το απόγευμα. Στο δροσερό φθινοπωρινό καιρό «Πάω να κάνω μπάνιο πριν το δείπνο», είπε η μητέρα μου καθώς τελείωσε τις σχολικές της εργασίες.

Είμαι “τι πρέπει να κάνω στη χύτρα ταχύτητας μου”;

«Όχι», είπε. Μετά από 20 λεπτά, η χύτρα ταχύτητας στη σόμπα έκλεισε την πίεση.

Μια βρεγμένη μητέρα και γείτονας έτρεξαν μέσα.

Είναι η πιο δυνατή που έχω πάει ποτέ κοντά. Μια τρύπα στο ταβάνι. Το χειρότερο χάος από όλες τις χύτρες ταχύτητας. και να με πληγώνει για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα στην κουζίνα – τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Η μαμά μου δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άλλη χύτρα ταχύτητας. και πήρα χύτρα ταχύτητας Αγόρασα την πρώτη μου (ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας) πριν από 2 χρόνια. Περιηγηθείτε σε αυτόν τον ιστότοπο και ίσως βρείτε μια ή δύο συνταγές.

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τις χύτρες ταχύτητας και δεν τις αφήνουμε ποτέ μόνες όταν τις χρησιμοποιούμε. Κάνουμε σχολαστικό καθαρισμό και συντήρηση. Όταν βρισκόταν η μαμά μου, γύρισε τη χύτρα ταχύτητας τύπου JAWS.

FAQ

Πώς να κάνετε μια χύτρα ταχύτητας ασφαλή;

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά υγρά. Απλώς χρησιμοποιήστε τη γραμμή μέγιστης πλήρωσης. Διατηρήστε τη χύτρα ταχύτητας σας σε καλή κατάσταση αφαιρώντας τα σωματίδια φαγητού από τη βαλβίδα και το καπάκι. Μη χρησιμοποιείτε ελαττωματικά προϊόντα. Θυμηθείτε να αντικαταστήσετε τις βαλβίδες και τους δακτυλίους στεγανοποίησης όταν χρειάζεται.

Είναι ασφαλές να αφήσετε τη χύτρα ταχύτητας χωρίς επίβλεψη;

Η καλύτερη πρακτική είναι να αφήνετε τη χύτρα ταχύτητας χωρίς επίβλεψη Μην το ανεχτείτε, αλλά μην φύγετε από το σπίτι!

Συμπέρασμα – Πώς να αποφύγετε ατυχήματα χύτρας υπό πίεση

Οι παλαιότερες χύτρες ταχύτητας – αυτόνομες χύτρες ταχύτητας – έχουν αποκτήσει κακή φήμη με τα χρόνια ως επικίνδυνες. Τα νεότερα μοντέλα δεν ενέχουν μεγάλο κίνδυνο εάν τα χρησιμοποιείτε σωστά και τα συντηρείτε.

Τώρα μάθατε κάτι. χύτρα ταχύτητος Γνωρίζετε ότι η αποφυγή σοβαρού τραυματισμού και η διατήρηση της ασφάλειας εξαρτάται από το να είστε προσεκτικοί. Σας βοηθά να καταλάβετε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε με μια χύτρα ταχύτητας.

πέτρινη κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *