Μπορούν τα ποντίκια να μασήσουν μέσα από πλαστικά δοχεία αποθήκευσης;

Can Mice Chew Through Plastic Storage Containers?

Οι αρουραίοι μπορούν να μασήσουν οτιδήποτε.

Αποθηκεύετε τρόφιμα σε πλαστικά δοχεία; Και μπορούν οι αρουραίοι να μασήσουν μέσα από πλαστικά δοχεία αποθήκευσης; Αυτό το δοχείο τροφής μπορεί να φαίνεται ότι απωθεί παράσιτα όπως τα τρωκτικά. Αλλά μπορεί να απογοητευτείτε όταν διαπιστώσετε ότι τα πλαστικά δοχεία δεν είναι αποτρεπτικά για τα τρωκτικά.

Οι αρουραίοι μπορούν να μασήσουν πλαστικά δοχεία αποθήκευσης. ειδικά αν είναι λεπτά ή μαλακά. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχουν τρωκτικά στο σπίτι σας Τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πλαστικά δοχεία.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε ποια προϊόντα είναι ανθεκτικά σε τρωκτικά. και ποιο προϊόν δεν είναι και πώς να αποτρέψετε τα ποντίκια στο σπίτι σας

αδιάβροχο δοχείο

Πολλά προϊόντα βοηθούν στην πρόληψη της μάσησης της τροφής σας από τα τρωκτικά. Εάν αντιμετωπίζετε προσβολή αρουραίου Μπορείτε να προστατέψετε τα τρόφιμα και την οικογένειά σας από αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα αλλάζοντας τις συνθήκες αποθήκευσης των τροφίμων σας.

Οι αρουραίοι μπορούν εύκολα να ροκανίσουν το μαλακό πλαστικό.

μέταλλο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αρουραίοι δεν μπορούν να μασήσουν μέταλλο. Η λίστα με τα πράγματα που μπορούν να στριμώξουν είναι καταπληκτική. Αλλά το metal δεν είναι σε αυτή τη λίστα. Για όσους ασχολούνται με απογοητευτικά και χρόνια προβλήματα με ποντίκια. Τα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης είναι η σωστή επιλογή.

Το μέταλλο δεν είναι μόνο ανθεκτικό στα τρωκτικά. αλλά και να διατηρείτε φρέσκο ​​το φαγητό σας. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά δοχεία για δημητριακά, τσιπς και άλλες λιχουδιές που αρέσουν στους αρουραίους.

καθρέφτης

Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι το γυαλί. Μπορείτε επίσης να δείτε τι υπάρχει σε κάθε δοχείο και πόσα έχει απομείνει. Αυτό καθιστά βολικό να βλέπετε το απόθεμα πριν αγοράσετε είδη παντοπωλείου. Ωστόσο, εάν το καπάκι είναι πλαστικό Βεβαιωθείτε ότι είναι χοντρό πλαστικό για να αποτρέψετε την είσοδο τρωκτικών στο γυάλινο δοχείο.

Και οι αρουραίοι δεν μπορούν να μασήσουν από γυαλί. για πιο σοβαρά προβλήματα τρωκτικών Τα γυάλινα δοχεία είναι μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη λύση. Είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί. Αρκεί να μην το πετάξεις!

σκληρό πλαστικό

Μπορούν οι αρουραίοι να μασήσουν όλα τα είδη πλαστικών δοχείων; Αυτό το άρθρο υπογραμμίζει πώς οι αρουραίοι μπορούν να μασήσουν πλαστικό. Αλλά δεν μπορούν να περάσουν από όλο το πλαστικό. Τα παχιά πλαστικά δοχεία αποτρέπουν τα τρωκτικά επειδή δεν μπορούν να μασήσουν, ακόμα κι αν έχουν δοθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σκληρά και ανθεκτικά πλαστικά δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων. Αγοράστε ένα που είναι άκαμπτο και όχι πολύ ευέλικτο. Τα πλαϊνά πρέπει να είναι χοντρά και γενικά καλύτερα αν δεν φαίνονται.

μη ανθεκτικό σε τρωκτικό υλικό αποθήκευσης

Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα κοντέινερ όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ποντίκι. Αυτά τα ενοχλητικά και έξυπνα πλάσματα τείνουν να λειτουργούν μέσα σε διαφορετικούς τύπους δοχείων. αναφέρεται σε αυτή την ενότητα

μαλακό ή λεπτό πλαστικό

Οι αρουραίοι μπορούν να περάσουν μέσα από πλαστικά δοχεία αποθήκευσης. Με χρόνο και εύκολη πρόσβαση σε λεπτό ή μαλακό πλαστικό Έτσι είναι εύκολο για αυτούς να δαγκώσουν το δρόμο τους. Εάν μπορείτε να λυγίσετε το πλαστικό Το πλαστικό θα είναι αρκετά μαλακό για να το μασήσουν τα ποντίκια.

Τα μαλακά πλαστικά δοχεία αποθήκευσης δεν είναι κατάλληλα για καθορισμένα τρωκτικά.

τσάντα

Οι χάρτινες και οι πλαστικές σακούλες, όπως τα τσιπς, είναι εύκολο να διεισδύσουν στα ποντίκια. Θα φάνε όλες τις πλαστικές και χάρτινες σακούλες σε χρόνο μηδέν, επομένως αυτά είναι τα χειρότερα δοχεία για αποθήκευση τροφίμων.

Αν έχετε πρόβλημα με ποντίκια Αδειάστε τα τρόφιμα από πλαστικές και χάρτινες σακούλες και τοποθετήστε τα σε ένα ανθεκτικό δοχείο αποθήκευσης για να κρατήσετε μακριά τα τρωκτικά.

κάρτα

Μου αρέσει το χαρτόνι Επομένως, μην κρατάτε καθόλου αυτό το στοιχείο. Εάν φυλάσσεται σε κουτί από χαρτόνι Είναι καλύτερο να κάνετε αναβάθμιση σε μεταλλικό ή σκληρό πλαστικό δοχείο. Γιατί οι αρουραίοι θα μπουν γρήγορα στο σπίτι σε χαρτόκουτα και θα καταστρέψουν τα πράγματά σας.

καουτσούκ

καουτσούκ καθώς και μαλακό πλαστικό Μπορεί να καταστραφεί από αρουραίους που προσπαθούν να καταστρέψουν κάτι. Το καουτσούκ είναι βολικό για δοχεία αποθήκευσης επειδή είναι εύκαμπτο, μακράς διαρκείας και καθαρίζεται εύκολα. Αλλά αν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας Το καουτσούκ δεν θα είναι πολύ εμπόδιο για την προστασία των τροφίμων σας.

Τα λαστιχένια δοχεία είναι κατάλληλα για συσκευασία μεσημεριανού γεύματος ή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο. Αλλά για το ντουλάπι και τα ντουλάπια σας. Προσπαθήστε να βρείτε πιο ανθεκτικά δοχεία τροφίμων.

δέντρο

Το ξύλινο δοχείο φαίνεται ωραίο και όμορφο. αλλά όχι κατά των ποντικών Χρειάζεται λίγο περισσότερο από το πλαστικό ή το χαρτόνι. Αλλά έχει περάσει αρκετός χρόνος. Μπορεί να ροκανίσει δοχεία και ξύλινα κουτιά.

Μην αποθηκεύετε «τρόφιμα έκτακτης ανάγκης» ή αντικείμενα στα οποία δεν θα έχετε πρόσβαση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξύλινα κουτιά. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους αρουραίους να κατασκηνώσουν κοντά σε αυτά τα δοχεία και να πάρουν ό,τι υπάρχει μέσα.

Οι κίνδυνοι της μόλυνσης από τρωκτικά στο σπίτι σας

Αν και το ποντίκι δεν θα σας τρομάξει. Αλλά δεν πρέπει να τους αφήσετε να κατασκηνώσουν στο σπίτι σας. Κρατώντας τα ποντίκια έξω από το σπίτι σας για την υγεία και την ασφάλεια εσάς και της οικογένειάς σας. Παρακάτω είναι οι κίνδυνοι των τρωκτικών που ζουν στο σπίτι σας.

βακτήρια

Όταν τα ποντίκια τριγυρίζουν στο σπίτι Διαδίδουν βακτήρια παντού. Πολλά τρωκτικά που εισβάλλουν στα σπίτια είναι αβλαβή. Μερικοί όμως μεταφέρουν θανατηφόρους ιούς που μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο. Ένα κοινό ποντίκι μπορεί να φέρει έναν από αυτούς τους ιούς στο σπίτι σας:

βρώμικο φαγητό

Εάν τα τρωκτικά που φέρουν αυτά τα βακτήρια εισέλθουν στην αποθήκευση τροφίμων σας Μπορούν να μολύνουν γρήγορα το φαγητό σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τρόφιμα έκτακτης ανάγκης στο ντουλάπι και το ντουλάπι σας σε περίπτωση χιονοθύελλας ή απλά θέλετε να προμηθευτείτε ένα βασικό προϊόν κουζίνας.

Εάν οι αρουραίοι μπουν σε αυτό το στυλό Μπορούν να μολύνουν τρόφιμα αξίας εκατοντάδων δολαρίων. Και μπορεί να μην το καταλάβετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Εάν φάτε αυτό το μολυσμένο φαγητό Μπορεί να έχετε μολυνθεί με έναν από τους ιούς που αναφέρονται παραπάνω.

Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε πλαστικά αδιάβροχα δοχεία, όπως το ψυγείο.

αλλεργική αντίδραση

Οι αρουραίοι μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν αλλεργία σε αρουραίους. Επειδή δεν περνούν πολύ χρόνο με τρωκτικά.

Τι γίνεται όμως αν διεισδύσουν στο σπίτι σας; Μπορεί να αναπτύξετε συμπτώματα αλλεργίας όπως φαγούρα στα μάτια και στο λαιμό, πυρετό ή πρήξιμο, αν και οι αρουραίοι δεν είναι σοβαρός φορέας. Αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία της οικογένειάς σας.

άλλες συμβουλές σε μια μάχη με αρουραίους

Εκτός από τη βελτίωση της κατάστασης αποθήκευσης των τροφίμων σας υπάρχουν και άλλα πράγματα Μερικά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τους αρουραίους Οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Λάβετε λοιπόν υπόψη αυτές τις συμβουλές όταν αντιμετωπίζετε προσβολές από τρωκτικά.

καθαρή κουζίνα

Αυτή η συμβουλή είναι προφανής αλλά πολύ σημαντική. Κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή! Ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια μπορούν να προσελκύσουν τρωκτικά στο σπίτι σας, επομένως είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε μετά από κάθε γεύμα.

Θα πρέπει να το καθαρίσετε με κατάλληλα υλικά. Δεν είναι μόνο νερό και χαρτοπετσέτες. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις κάθε φορά που σκουπίζετε πάγκους ή τραπέζια.

χρησιμοποιώντας παγίδες

Πιθανότατα έχετε ήδη σκεφτεί αυτήν την επιλογή. Αλλά μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε μια ποντικοπαγίδα σε εσωτερικό χώρο. Μερικές παγίδες είναι θανατηφόρες. ενώ ορισμένα είδη παγιδεύουν ποντίκια Έτσι μπορείτε να τα απελευθερώσετε αργότερα.

Όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρές προσβολές από τρωκτικά Θα πρέπει να προσλάβετε έναν ειδικό ελέγχου παρασίτων για να σας βοηθήσει να στήσετε παγίδες. Μπορείτε όμως να τα αγοράσετε σε καταστήματα υλικού ή ηλεκτρονικά και να τα διατηρήσετε χωριστά στο σπίτι. Λίγο φυστικοβούτυρο στην ποντικοπαγίδα πάντα βοηθάει να τους δελεάσουν!

είδος παγίδας

Παρακάτω είναι τέσσερις συνηθισμένοι τύποι παγίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τις προσβολές τρωκτικών στο σπίτι σας. Οι περισσότερες παγίδες δεν είναι ιδιαίτερα ανθρώπινες.

 • snap παγίδα
 • Παγίδες κόλλας (όχι ιδιαίτερα ανθρώπινες)
 • ηλεκτρονική παγίδα
 • Humane Traps – Humane Rattraps συλλέγουν αρουραίους για να μπορούν να μετακινηθούν. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά τις παγίδες. Για να αποτρέψετε τη λήξη των αρουραίων λόγω ζέστης, κρύου ή έλλειψης τροφής.

οπή βύσματος

Εάν ζείτε σε παλιό σπίτι ή διαμέρισμα Οι πιθανότητες είναι να έχετε ρωγμές και ρωγμές σε όλο το σπίτι σας. Είναι εντάξει. Αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να αφήσω τον εαυτό μου μέσα.

Βάλτε αυτές τις τρύπες με ταινία ή τοποθετήστε παγίδες μπροστά τους. Οι ειδικοί συνιστούν να τσιμεντώσετε αυτές τις περιοχές ή να τοποθετήσετε μεταλλικά πάνελ μπροστά τους.

γάτα και σκύλος

κλασικά παραμύθια για τη φύση Οι γάτες και οι σκύλοι μπορεί να είναι η λύση σας για την μόλυνση από τρωκτικά. Οι αρουραίοι είναι πολύ έξυπνοι και ξέρουν πώς να κρύβονται πίσω μας όταν λείπουμε.

Αλλά οι σκύλοι και οι γάτες προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από το να τραφούν, οπότε η απόκτηση μιας γάτας, ενός σκύλου ή και των δύο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των τρωκτικών που προσπαθούν να εισβάλουν στο σπίτι σας και να μασήσουν τα δοχεία αποθήκευσης.

Αναστολέας οσμής

Ορισμένα αρώματα είναι φυσικά απωθητικά τρωκτικών. Εάν συμπεριλάβετε αυτό το άρωμα στην κουζίνα και το σπίτι σας. Μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα των αρουραίων. Είτε χρησιμοποιείτε κεριά αποσμητικό χώρου ή διαχύτη λαδιού Αυτά τα αρώματα θα μείνουν στο σπίτι σας και θα κρατήσουν τα ποντίκια έξω!

 • μέντα
 • πιπέρι καγιέν
 • λάδι δέντρου τσαγιού
 • κανέλα
 • λεβάντα
 • σκώροι
 • Γαρύφαλλο μπαχαρικό
 • φύλλο στεγνωτηρίου

αφαιρέστε όλες τις κάρτες

Οι αρουραίοι αγαπούν το χαρτόνι – και είναι μέρος του εμπλουτισμού υλικών για τους αιχμάλωτους αρουραίους. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε γρήγορα από τα χαρτόκουτα. Μην αφήνετε κουτιά τριγύρω. σπίτι ή κοντά στον κάδο απορριμμάτων γιατί θα κάνει τα ποντίκια να ροκανίσουν και να εξερευνήσουν την περιοχή

Εάν χρησιμοποιείτε κουτιά από χαρτόνι για να αποθηκεύετε αντικείμενα όπως βιβλία ή ρούχα. Πρέπει να αναβαθμίσετε το κουτί αποθήκευσης. Δυστυχώς, η διατροφή σας δεν είναι το μόνο που κινδυνεύει. Επομένως, αντιμετωπίστε το κουτί από χαρτόνι ως σήμα για τους αρουραίους και απαλλαγείτε από αυτό. Σαν καλάθι που μασάται εύκολα.

Συμπτώματα προσβολής αρουραίου

Παρακάτω είναι μερικά κοινά σημάδια ότι τα ποντίκια έχουν εισβάλει στο σπίτι σας. Και θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων ή να δημιουργήσετε μια ποντικοπαγίδα για να καταπολεμήσετε την προσβολή.

 • Μικρά περιττώματα υπάρχουν παντού.
 • Μπορείτε να βρείτε μαλακές φωλιές από ξύλο ή χαρτόνι.
 • δοχείο τροφίμων με τρύπες
 • Βλέπετε βρώμικα σημάδια στους τοίχους και τα πατώματα.
 • ακούς ξύσιμο
 • Το σπίτι σου μυρίζει άσχημα.

FAQ

Ακολουθούν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την μόλυνση από τρωκτικά και την αποθήκευση τροφίμων.

Οι αρουραίοι τρώνε πλαστικό;

Όχι, δεν τρώω πλαστικό. αλλά όπως αναφέρθηκε Μπορούν να ροκανίσουν πλαστικό. Αλλά το κάνουν αυτό για να πάρουν φαγητό. δεν τρώνε πλαστικό

Οι αρουραίοι μασάνε αλουμινόχαρτο;

Οι αρουραίοι σίγουρα θα τσιμπήσουν το αλουμινόχαρτο. Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να σκίσετε το αλουμινόχαρτο για να μην σας εμποδίσει. Ορισμένοι εξολοθρευτές συνιστούν να καλύπτετε τις τρύπες με ρολά αλουμινόχαρτου για να κρατήσετε τα ποντίκια έξω. Αλλά αυτή δεν είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση.

Μπορούν οι αρουραίοι να ροκανίσουν τσιμεντένιους τοίχους;

Παραδόξως, ναι, αυτά τα μικρά τρωκτικά μπορούν να δαγκώσουν το σκυρόδεμα. Μπορούν να μασήσουν μέσα από σκυρόδεμα που δεν έχει σκληρυνθεί πλήρως. που είναι σύνηθες σε παλαιότερα θεμέλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *