Μπορούν να μπουν τα ταψιά στο πλυντήριο πιάτων;

Can Baking Trays Go In The Dishwasher?

Κουραστήκατε να τρίβετε λεκέδες στο ταψί σας;

Πώς να καθαρίσετε την Williams Sonoma Gold B…

ενεργοποιήστε τη Javascript

Αν είστε πολυφούρναρης που του αρέσει το γρήγορο καθάρισμα. Ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να βάλετε ταψιά στο πλυντήριο πιάτων.

Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται! Ορισμένα ταψιά δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Και ορισμένες προφυλάξεις πρέπει να τηρούνται όταν πλένετε στο πλυντήριο πιάτων.

Είμαι έμπειρος αρτοποιός που έχω δοκιμάσει διάφορα υλικά ταψιού. πολλά με πλυντήρια πιάτων Και ξέρω τι λειτουργεί και τι όχι. Αυτό το άρθρο εξηγεί γιατί ορισμένα ταψιά ψησίματος πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Και δώστε συμβουλές για το πώς να διατηρείτε τα ταψιά σε καλή κατάσταση. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε το ψήσιμο χωρίς να ανησυχείτε για το καθάρισμα.

στο τέλος αυτής της ανάρτησης Θα πρέπει να αποφασίσετε ποια ταψιά είναι ασφαλή να τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων και πώς να τα καθαρίσετε σωστά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να κάνετε ευκολότερο τον καθαρισμό μετά το ψήσιμο.

Μπορούν τα ταψιά να μπουν στο πλυντήριο πιάτων;

ανάλογα με το υλικό στο ταψί Τα ταψιά από ανοξείδωτο χάλυβα πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, τα ταψιά ψησίματος αλουμινίου ή αντικολλητικά δεν συνιστώνται στο πλυντήριο πιάτων.

Ένα ταψί ψησίματος από ανοδιωμένο αλουμίνιο με προστατευτικό στρώμα οξειδίου τοποθετείται καλύτερα στο πλυντήριο πιάτων. Αν το ταψί είναι γεμάτο με καμένο φαγητό Ίσως χρειαστεί να καθαριστεί πριν το τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.

Κατανόηση των υλικών ταψιού ψησίματος

Τα ταψιά είναι διαθέσιμα σε ποικιλία υλικών, όπως ανοδιωμένο αλουμίνιο, αντικολλητικό, γυαλί και σιλικόνη Κάθε υλικό έχει τις δικές του ιδιότητες και χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την ασφάλεια του πλυντηρίου πιάτων.

Ταψί από ανοδιωμένο αλουμίνιο

Το ταψί από ανοδιωμένο αλουμίνιο είναι φτιαγμένο με στρώμα οξειδίου στην επιφάνεια. Ως εκ τούτου, είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Γενικά πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό το υλικό είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και τα σκληρά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και θαμπάδα με την πάροδο του χρόνου.

πλεονέκτημα αδυναμία
Ανθεκτικό και ανθεκτικό στις γρατσουνιές Μπορεί να αποχρωματιστεί και να γίνει θαμπό με την πάροδο του χρόνου.
πλυντήριο πιάτων
διοχετεύει θερμότητα

Ιδανικό για να διατηρείτε φρέσκα τα ταψιά σας από ανοδιωμένο αλουμίνιο. πλύσιμο στο χέρι σπάνια το κάνουν για να γινει αυτο Μουλιάστε τα πιάτα σε ζεστό, σαπουνόνερο. λίγα λεπτά Στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό πινέλο ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

αντικολλητικό ταψί

Τα αντικολλητικά ταψιά έχουν επίστρωση που εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει. Είναι λοιπόν κατάλληλο για ψήσιμο ευαίσθητων ειδών όπως αρτοσκευάσματα και κέικ, αλλά δεν συνιστάται για χρήση στο πλυντήριο πιάτων. Η υψηλή θερμότητα και τα ισχυρά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στα πλυντήρια πιάτων μπορεί να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση. στο περασμα του χρονου Η επίστρωση θα ξεφλουδίσει. ακυρώ

πλεονέκτημα αδυναμία
αποτρέψτε το να κολλήσουν τα τρόφιμα Δεν είναι ασφαλές για το πλυντήριο πιάτων
Κατάλληλο για ψήσιμο μαλακών πραγμάτων Η επίστρωση μπορεί να αποκολληθεί με την πάροδο του χρόνου.
εύκολο να καθαριστεί στο χέρι

Τα αντικολλητικά ταψιά είναι ιδανικά για καθάρισμα. πλύσιμο στο χέρι Εφαρμόστε με ένα σφουγγάρι ή μαλακό πινέλο σε ζεστό, σαπουνόνερο. Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών εργαλείων, όπως ατσάλινο μαλλί ή σκληρά απορρυπαντικά που μπορούν να χαράξουν επιφάνειες με αντικολλητική επίστρωση.

Γυαλί και ταψί σιλικόνης

Τα ταψιά ψησίματος από γυαλί και σιλικόνη είναι δημοφιλή επειδή καθαρίζονται εύκολα και δεν διατηρούν οσμές ή γεύσεις. Γενικά πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξετε και να αναζητήσετε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Σύμβολο ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων πριν το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

πλεονέκτημα αδυναμία
εύκολο να καθαριστεί Το πλυντήριο πιάτων μπορεί να σπάσει ή να εκραγεί.
Δεν διατηρεί οσμή ή γεύση Αυτό μπορεί να απαιτεί συγκεκριμένη τοποθεσία ή πρόσθετη φροντίδα.
πλυντήριο πιάτων (αν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων)

Εάν τα πιάτα πλένονται στο πλυντήριο πιάτων Είναι καλύτερο να τοποθετείτε τα πιάτα στο επάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων για να αποφύγετε το ράγισμα ή το σπάσιμο. Όταν καθαρίζετε τα γυάλινα ταψιά με το χέρι Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα. για να αποφύγετε το ξύσιμο για ταψί σιλικόνης Μουλιάστε τα σε ζεστό σαπουνόνερο. Μετά από λίγο τρίψτε απαλά

Τεχνικές για τον σωστό καθαρισμό των ταψιών

1. Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων.

πριν βάλετε το ταψί στο πλυντήριο πιάτων Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν σωματίδια τροφής ή περίσσεια λίπους. Αυτό θα αποτρέψει το φράξιμο του φίλτρου του πλυντηρίου πιάτων και θα εξασφαλίσει αποτελεσματικό καθαρισμό.

όταν βάζετε το ταψί στο πλυντήριο πιάτων Θα πρέπει να τοποθετηθεί στην επάνω σχάρα για να αποφευχθεί η ζημιά από την υψηλή θερμότητα και τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται στον κύκλο πλύσης. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επειδή ορισμένοι δίσκοι μπορεί να απαιτούν συγκεκριμένη τοποθέτηση ή ιδιαίτερη φροντίδα.

2. Πλύσιμο χεριών

κάνω πλύσιμο στο χέρι Ξεκινήστε βυθίζοντας ένα ταψί σε ζεστό, σαπουνόνερο για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι ή βούρτσα για να αφαιρέσετε απαλά τυχόν τρόφιμα ή υπολείμματα. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

Για επίμονους λεκέδες ή καμένα πιάτα Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στο πιάτο και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα και ξεπλύνετε καλά.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Μπορώ να βάλω πιάτα ψησίματος στο πλυντήριο πιάτων;

Ναι, τα περισσότερα πιάτα ψησίματος είναι ασφαλή για χρήση στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις οδηγίες και τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

Πώς να καθαρίσετε το ταψί στο πλυντήριο πιάτων;

πριν βάλετε το ταψί στο πλυντήριο πιάτων Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφής ή περίσσεια λίπους. Τοποθετήστε τους δίσκους στο επάνω ράφι και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για ειδική φροντίδα και τοποθέτηση. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης Αφαιρέστε το ταψί και στεγνώστε το με μια πετσέτα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ταψιά;

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ταψιά εξαρτάται από τον τύπο του υλικού. για ανοδιωμένο αλουμίνιο πλύσιμο στο χέρι με ζεστό σαπουνόνερο και περιστασιακά μια βούρτσα με μαλακές τρίχες Για μη αυτοκόλλητα, πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό σαπουνόνερο. και αποφύγετε τον λειαντικό εξοπλισμό καθαρισμού για γυαλί και σιλικόνη Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και αναζητήστε το σύμβολο που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

Μπορώ να βάλω αντικολλητικά πιάτα στο πλυντήριο πιάτων;

Όχι, τα μαγειρικά σκεύη με αντικολλητική επίστρωση δεν συνιστώνται για χρήση στο πλυντήριο πιάτων. Η υψηλή θερμότητα και τα ισχυρά απορρυπαντικά μπορούν να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση. Είναι καλύτερο να πλένετε στο χέρι τα τηγάνια με αντικολλητική επίστρωση σε ζεστό, σαπουνόνερο. και ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα.

Ποιες είναι οι συνιστώμενες μέθοδοι καθαρισμού για διαφορετικά υλικά ταψιού ψησίματος;

Τα πάνελ από ανοδιωμένο αλουμίνιο μπορούν να πλυθούν στο χέρι περιστασιακά σε ζεστό σαπουνόνερο. και μια μαλακή βούρτσα Τα αντικολλητικά επιθέματα πρέπει να πλένονται στο χέρι σε ζεστό, σαπουνόνερο. και ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα Οι γυάλινες πλάκες και οι πλάκες σιλικόνης πλένονται συνήθως στο πλυντήριο πιάτων, υπό την προϋπόθεση ότι πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. και πλύσιμο των χεριών με ένα μαλακό σφουγγάρι Ή μια βούρτσα είναι επίσης μια επιλογή.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τον αποχρωματισμό ή την αμαύρωση των ταψιών στο πλυντήριο πιάτων;

Αυτό θα αποτρέψει τον αποχρωματισμό ή την αμαύρωση των ταψιών ψησίματος στο πλυντήριο πιάτων. Πρέπει να πλένεται στο χέρι από καιρό σε καιρό. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών απορρυπαντικών ή λειαντικών εργαλείων καθαρισμού που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια.

Τι απορρυπαντικό πιάτων μπορώ να χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω τα ταψιά στο πλυντήριο πιάτων;

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι πιάτων. Όταν καθαρίζετε ταψιά στο πλυντήριο πιάτων Αποφύγετε τη χρήση σκληρών απορρυπαντικών που μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια των πιάτων.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, εάν το ταψί σας πλένεται στο πλυντήριο πιάτων ή όχι εξαρτάται από τον τύπο του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Οι δίσκοι από ανοδιωμένο αλουμίνιο είναι γενικά ασφαλείς για χρήση στο πλυντήριο πιάτων. Ενώ το αντικολλητικό επίθεμα πρέπει να πλένεται στο χέρι για να αποφευχθεί η καταστροφή της επιφάνειας. Γενικά, οι κούπες και τα πατάκια σιλικόνης μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο πιάτων, εάν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά πάντα ελέγχετε τις οδηγίες και τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Οι κατάλληλες τεχνικές καθαρισμού βοηθούν να διατηρείτε τα ταψιά σας καθαρά και απαλλαγμένα από επιβλαβή βακτήρια. Είτε επιλέξετε να πλύνετε στο χέρι είτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων. Αφαιρείτε πάντα την περίσσεια τροφίμων ή λίπους πριν τον καθαρισμό.

Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συντήρηση και την τοποθέτηση του συγκεκριμένου ταψιού σας. Θα το διατηρήσετε σε καλύτερη φόρμα και θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του. Καλή συσκευασία και καθάρισμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *