Κόβοντας λεπτές πατάτες σαν επαγγελματίας

Slicing Thin Potatoes Like A Pro

πώς να πάρετε αυτές τις λεπτές φέτες

Οι πατάτες είναι γνωστό ότι είναι ένα ευέλικτο φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Είτε έχετε να κάνετε με φουντουκιές είτε με πατάτες φουντουκιού. προϊόντα φριτέζας αέρα ή πατάτες au-gratin Το πρώτο βήμα είναι να ξέρετε πώς να κόβετε και να προετοιμάζετε σωστά τις πατάτες σας για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι πατάτες μπορούν να μαγειρευτούν ολόκληρες ή να κοπούν σε μικρά κομμάτια.Ωστόσο, μια πιο δύσκολη μέθοδος είναι να τις κόψετε προσεκτικά σε φέτες κατά τη διάρκεια μιας συνταγής, όπως πουρέ πατάτας, πατάτες φούρνου. ή πατάτες μαγειρεμένες σε φριτέζα αέρα με ελαιόλαδο.

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε τις πατάτες σε φέτες χωρίς να χάσετε ούτε μια ίντσα; Ευτυχώς, αυτός ο οδηγός έχει απαντήσεις σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

πριν μαζέψετε τα αιχμηρά υλικά Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα ξεφλουδίσετε τις πατάτες σύμφωνα με τη συνταγή ή την προσωπική σας προτίμηση. Αν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο. Ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά.

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε το φιλμ Μπορείτε να περιμένετε να το πλύνετε. Το δέρμα θα γλιστρήσει και θα πρέπει να το πλύνετε ξανά. Είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει όταν οι πατάτες είναι βρεγμένες. Γιατί το κέλυφος συχνά κολλάει στο τηγάνι.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα αφαιρέσετε είναι με έναν καθαριστή πατάτας. κρατήστε το στο ένα χέρι σπάσει το δέρμα Στη συνέχεια, σπρώξτε τον αποφλοιωτή μακριά από εσάς με αρκετή πίεση. Γυρίστε και επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί τελείως το δέρμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Αν δεν βρείτε καθαριστή πατάτας Χρησιμοποιήστε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι προσεκτικά. Αυτό θα κόψει μερικές ακόμη πατάτες. αλλά και πάλι αφαιρέστε το δέρμα Χρησιμοποιήστε την ίδια τεχνική με το κόψιμο από το σώμα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό κουζίνας, όπως ένα μαντολίνο ή έναν κόφτη λαχανικών για να το κόψετε σε φέτες.

Ποιες είναι οι αποτελεσματικές μέθοδοι κοπής;

Ας δούμε μερικές καλές συμβουλές. για να σας βοηθήσει να κόψετε τις πατάτες σαν επαγγελματίας!

κόφτης μαντολίνου

Ο κόφτης μαντολίνου είναι ένα δημοφιλές εργαλείο κουζίνας που κάνει το κόψιμο της πατάτας παιχνιδάκι. Ο σχεδιασμός καθιστά εύκολο και ασφαλές να κόβετε τις πατάτες τέλεια σε φέτες με ελάχιστη προσπάθεια. Είναι ένα επίπεδο εργαλείο. σαν τρίφτης τυριών που μπορεί να τοποθετηθεί στο μπολ για να κρατήσει τις φέτες πατάτας Κουνάς πατάτες σαν να σφάζεις πελάτη στο μπακάλικο.

Οι περισσότεροι κόφτες μαντολίνου έχουν δύο επιλογές μεγέθους. Χρησιμοποιείτε αυτές τις επιλογές για να κάνετε τις φέτες πατάτας σας μεγαλύτερες ή μικρότερες. Επιλέξτε μικρότερο μέγεθος κοπής. Στη συνέχεια, θα κόψετε σε φέτες πατάτες στο μέγεθος μιας πατάτας σαν επαγγελματίας.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε έτοιμο μαντολίνο; Αν και αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, Δυστυχώς, πολλές κουζίνες δεν έχουν.

Πριν λοιπόν εφευρεθεί το μαντολίνο Εξοικονομήστε αμέτρητα ακροδάχτυλα. Πώς κόβουν οι άνθρωποι τις πατάτες σε λεπτές φέτες;

μαχαίρι

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό και κοφτερό μαχαίρι. Γιατί οι πατάτες είναι στρογγυλές και μακριές. φρεσκοπλυμένες πατάτες Το δέρμα θα είναι ολισθηρό και θα μπορεί να γλιστρήσει πάνω στο ξύλο κοπής. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι αυτό δεν θα συμβεί είναι να το κόψετε από οποιαδήποτε πλευρά. Στη συνέχεια απλώστε τις πατάτες. Δημιουργήστε μια σταθερή βάση για την κοπή τσιπς.

Κρατήστε την πατάτα στο χέρι σας και πιέστε την ίσια πάνω στο ξύλο κοπής Κρατήστε το μαχαίρι σε γωνία 45 μοιρών και κόψτε τις φέτες σε απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ τους.

Φροντίστε να απορρίψετε αυτά τα κομμάτια καθώς είναι τα πρώτα σας κομμάτια. Τα υπόλοιπα κομμάτια πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος. Τοποθετήστε τις πατάτες με επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. και όταν είστε έτοιμοι να το κόψετε Τοποθετήστε το κατά μήκος με το μαχαίρι σας.

Μαζέψτε τις πατάτες ενώ λυγίζετε τα δάχτυλά σας για να μην κόψετε κατά λάθος τα δάχτυλά σας. αν το κάνεις σωστά Μπορείτε να βάλετε το μαχαίρι στην πρώτη σας άρθρωση. Συνεχίστε να κόβετε τις πατάτες σε τσιπς χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική που χρησιμοποιήσατε για τη βάση.

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε σε λεπτές φέτες.

πατάτες πουρέ

Αν βρεθείτε στην κουζίνα χωρίς μαχαίρια μην ανησυχείς Επειδή υπάρχουν δύο άλλοι τρόποι για να καλύψετε τις ανάγκες σας για πολτοποίηση πατάτας. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο καθαριστή πατάτας όπως πριν. Μόνο που τώρα θα πρέπει να ασκήσετε περισσότερη πίεση καθώς απομακρύνετε το τηγάνι από εσάς.

Αυτή μπορεί να είναι μια πιο σκληρή μέθοδος που απαιτεί περισσότερο χρόνο από τη χρήση μαντολίνου ή μαχαιριού. Το κύριο μειονέκτημα είναι όταν οι πατάτες είναι μικρές. θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί και να ελέγξει Αυτό αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού.

Ο καθαριστής πατάτας κόβει τις πατάτες πολύ λεπτά. Όταν στοχεύετε να πετύχετε αυτό το μέγεθος, τέτοια λεπτά κομμάτια μπορούν να σπάσουν εύκολα. έγινε σωστά Θα λάβετε πατατάκια με λεπτό χαρτί που είναι ιδανικά για να φτιάξετε πατατάκια.

μηχανή ξυρίσματος τυριών

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε βατράχους τυριών. Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή σε αυτήν τη λίστα, επειδή απαιτεί χρόνο και δεν είναι ευκρινής. για να πάρετε μια λεπτή φέτα Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τις φρέσκες, πλυμένες πατάτες σταθερά στη θέση τους.

Αν η κουζίνα δεν έχει μαντολίνο Δείχνει ότι δεν υπάρχει χτυπητής τυριού.

Αυτές οι άλλες μέθοδοι χρειάζονται χρόνο. Και εξαρτάται από την απόστασή σας από το πλησιέστερο παντοπωλείο. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το να βιαστείτε να αγοράσετε ένα κουζινομάχαιρο.

επεξεργαστής τροφίμων

Ένας άλλος ελάχιστα γνωστός τρόπος για να κόψετε τις πατάτες σε φέτες είναι με έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να προετοιμαστεί και μπορεί να αισθάνεται λίγο περιττός. Αφού μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το μαχαίρι και να το κόψετε με το χέρι.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο. Ξεκινήστε κόβοντας την πατάτα στη μέση κατά μήκος. όταν τελειώσεις Τώρα ήρθε η ώρα να βρείτε το σωστό κομμάτι και να επιλέξετε τη λειτουργία παλμού στον υπολογιστή.

Γυρίστε το διακόπτη στη θέση «On» και τροφοδοτήστε τις πατάτες στον επεξεργαστή. Ίσως χρειαστεί να το ενεργοποιείτε και να το απενεργοποιείτε κάθε λίγα δευτερόλεπτα ενώ προσαρμόζετε τη συχνότητα ανάλογα.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, θα πάρετε λεπτά φύλλα που είναι ιδανικά για τηγανητές πατάτες. όταν προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις στον επεξεργαστή τροφίμων Θα καταλήξετε με μεγάλα κομμάτια πατάτας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τηγανητές πατάτες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς σας αρέσει. πατάτες σε λεπτές φέτες εύκολο να γίνει στο σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *