Κολλάει το ολλανδικό ψωμί του φούρνου σας; 3 Συμβουλές για να το αποφύγετε

Πώς να ξεκολλήσετε το ψωμί από τον ολλανδικό φούρνο σας

Γιατί υπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού που μπορούν να ψηθούν. Τα αρτοσκευάσματα μερικές φορές δεν μπορούν να αποφύγουν να κολλήσουν στο εσωτερικό του ταψιού.

Η ζαχαροπλαστική είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού.

Μέσω δοκιμής και λάθους, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην κολλήσει το όμορφο ολλανδικό ψωμί σας στο φούρνο.

Αποποίηση ευθύνης: Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις στον ιστότοπό μου. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω ενός συνδέσμου σε αυτόν τον ιστότοπο Μπορεί να λάβω ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων από την Amazon και άλλα προγράμματα. παρόμοιος

Πώς να κολλήσετε το ψωμί από τον ολλανδικό φούρνο

Συμβουλές – Θυμηθείτε να μην καταστρέψετε το εσωτερικό του εμαγιέ ολλανδικού φούρνου σας με τα σκεύη όταν προσπαθείτε να σπάσετε ψωμί. Τα κατάλληλα σκεύη δεν είναι μεταλλικά – δοκιμάστε σιλικόνη, πλαστικό ή ξύλο.

πρώτη, Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε το ψωμί και τον ολλανδικό φούρνο να κρυώσουν εντελώς. Αν είσαι τυχερός Μπορεί να μπορέσετε να βγάλετε το κουλούρι με μερικές στροφές, αλλά δύσκολα.

μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτό – Κλείστε ξανά το καπάκι roti για να αποστραγγίσετε τον ατμό στο εσωτερικό του φούρνου. Ή τουλάχιστον αφήστε το να το αναλύσετε χαλαρά.

ένας άλλος τρόπος Η τοποθέτηση μιας σχάρας πάνω από έναν ολλανδικό φούρνο μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του ψωμιού. Τοποθετήστε ανάποδα στον κανονικό σας φούρνο για περίπου δέκα λεπτά.

Ο υπερβολικός ατμός θα ανέβει πάνω στο ψωμί και θα το χαλαρώσει. Αν πάλι δεν ξεκολλήσει τελείως Μπορείτε να βοηθήσετε με το απαλό τρίψιμο.

Αν το να κάνεις κάτι άλλο δεν έχει αποτέλεσμα Αλείψτε το βούτυρο και ό,τι άλλο γαρνίρισμα θέλετε, κόψτε ή σπάστε σε αυτή τη φέτα ψωμί και απολαύστε…

Συμβουλές για υγρή κρούστα

Αν η κρούστα μείνει υγρή για πολύ ώρα στον ατμό Τοποθετήστε το σε μια σχάρα σε ζεστό/κανονικό φούρνο για ένα ή δύο λεπτά για να στεγνώσει ξανά το ψωμί.

3 συμβουλές για να μην κολλάει το ψωμί στον ολλανδικό φούρνο

1. Ολλανδικό μέγεθος φούρνου

Είναι ο ολλανδικός φούρνος σας αρκετά μεγάλος για το ψωμί που ψήνετε;

Όταν ψήνουμε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο Είναι σημαντικό το ψωμί να μην αγγίζει τα πλαϊνά του φούρνου ή το πάνω μέρος (καπάκι) του φούρνου.

Η ζύμη φουσκώνει για τελευταία φορά στο φούρνο πριν ο ατμός και ο αέρας στον ολλανδικό φούρνο μαγειρέψουν το ψωμί.

Στη συνέχεια σφραγίζεται η κρούστα της τηγανίτας. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, τραγανό ψωμί εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά.

Αν είσαι σοβαρός φούρναρης Θα χρησιμοποιούσα ή θα αγόραζα τον μεγαλύτερο ολλανδικό φούρνο που μπορείτε να χειριστείτε με ασφάλεια.

Το ψωμί έχει άφθονο χώρο για να σηκωθεί και να μαγειρέψει με άφθονο ατμό και αερισμό χωρίς να κολλάει στον φούρνο ψωμιού.

2. Περιχύνετε τον ολλανδικό φούρνο με λάδι ή αλεύρι.

φόρος

Στρώνουμε το φούρνο με λαδόκολλα – με ή χωρίς ελαφρά λαδωμένο.

λάδι

Λιπάνετε το εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου για να μην κολλήσει το ολλανδικό ψωμί.

Λαδώνοντας ελαφρά το εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου θα αποτρέψετε τη συγκόλληση άλλων αρτοσκευασμάτων.

αλεύρι

Ένα πασπάλισμα ρυζάλευρο ή σιμιγδάλι στο κάτω μέρος του ολλανδικού φούρνου μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα.

Ρίξτε μια ματιά στο Lodge Double Dutch Oven.

3. Χρησιμοποιήστε έναν διπλό ολλανδικό φούρνο.

Ένας διπλός ολλανδικός φούρνος είναι ένας φούρνος που δεν έχει λαβή ή δακτύλιο πάνω από το καπάκι του ολλανδικού φούρνου. Η λαβή είναι στο πλάι και συναντά την κατσαρόλα Dutch Oven.

Η παραπάνω εικόνα είναι ένα τέλειο παράδειγμα διπλού ολλανδικού φούρνου και είμαι κάτοχος ενός.

Το καπάκι είναι επίπεδο και βαθύτερο από ένα τυπικό ολλανδικό καπάκι φούρνου. Μπορεί να διπλασιαστεί ως τηγάνι ή να αναποδογυριστεί και να ψηθεί στο καπάκι κατά το μαγείρεμα στην κάτω κατσαρόλα Dutch Oven.

Αυτός ο τύπος ολλανδικού φούρνου είναι πιο ασφαλής επειδή δεν βάζετε το κουρκούτι σας σε ζεστό ολλανδικό φούρνο για να το ψήσετε. Βάλτε ξανά το χέρι σας για να απελευθερώσετε ή να απελευθερώσετε το φορτίο όσο το χυτοσίδηρο είναι ακόμα ζεστό.

Αυτό διευκολύνει το ψήσιμο του ψωμιού χωρίς να το γεμίσετε σε προθερμασμένο φούρνο.

Για να ψήσετε το ψωμί στον ολλανδικό φούρνο δύο φορές. Τοποθετήστε το κουρκούτι σε ένα ανεστραμμένο καπάκι και από πάνω τοποθετήστε την κατσαρόλα ολλανδικού φούρνου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γάντι για να σηκώσετε τον ολλανδικό φούρνο πάνω και κάτω από το καπάκι του τηγανιού.

Χρειάζεστε επίσης αρκετό χώρο ώστε το ψωμί να μην αγγίζει τα πλαϊνά και τον πάτο του ανεστραμμένου ταψιού.

Εάν ο διπλός ολλανδικός φούρνος που χρησιμοποιείτε είναι ήδη καρυκευμένος και δεν έχει σμάλτο. Θα είναι ελαφρώς πορώδες αν καρυκευτεί άσχημα.

Για καλύτερα αποτελέσματα ψησίματος Ακολούθησα τα παρακάτω βήματα

  • Τρίψτε ή ψεκάστε ελαφρά με λάδι. στο εσωτερικό του φούρνου και του καπακιού
  • Επίσης, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για να ευθυγραμμίσετε το καπάκι.

μπόνους συμβουλές

Όταν το ψωμί σου φουσκώνει αφού το αλευρώσεις. Μην αφήσετε τη ζύμη να ιδρώσει, διαφορετικά δεν θα αρχίσει να σχηματίζει κρούστα.

Αφού ραντίσουμε αλεύρι ή πασπαλίσουμε ψωμί Αντίθετα, τοποθετήστε τα σε ένα καλάθι ή σε μια ξύλινη σανίδα και καλύψτε τα με ένα πανί που αναπνέει ενώ «επιπλέουν».

Το φορτίο σας θα αρχίσει να σχηματίζει κρούστα. Όταν αφαιρείτε το ψωμί από τον ολλανδικό φούρνο Το ψωμί δεν πρέπει να κολλάει στη σανίδα, διαφορετικά το 50% του ψωμιού σας θα κολλήσει στο εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου.

Γρήγορη συνταγή ολλανδικού ψωμιού φούρνου

Δείτε τις αγαπημένες μου συνταγές ολλανδικού ψωμιού φούρνου που είναι τέλειες κάθε φορά.

Το καλύτερο ψωμί είναι ένας ολλανδικός φούρνος.

σε αυτό το άρθροΑναφέρω επτά από τους καλύτερους ολλανδικούς φούρνους στην αγορά σήμερα για ψήσιμο ψωμιού.

Για να τελειώσουμε – κολλάει το ολλανδικό ψωμί σας; 3 συμβουλές για να το αποφύγετε

Την επόμενη φορά που θα ψήσετε ολλανδικό ψωμί Owen. Δοκιμάζοντας τουλάχιστον μία από τις παραπάνω προτάσεις θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ολλανδικό ψωμί φούρνου που δεν θα κολλάει στο εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου σας.

Επίσης, μην υποτιμάτε την παλιά παροιμία.

Τελειοποιήστε τις δεξιότητές σας στην παρασκευή ψωμιού στον ολλανδικό φούρνο Ποιος πιστεύεις ότι έχει κολλήσει το ψωμί στον ολλανδικό φούρνο; 🙂

FAQ

Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε ολλανδικό φούρνο χωρίς περγαμηνή;

Αν δεν έχετε λαδόκολλα, ψεκάστε ελαφρά το εσωτερικό του ολλανδικού φούρνου με λάδι.

Μην αφήσετε ένα δάκρυ από λαδόκολλα να σας εμποδίσει να ψήσετε ψωμί στον ολλανδικό φούρνο.

Χρειάζομαι ολλανδικό φούρνο;

Όχι, δεν χρειάζεστε ολλανδικό φούρνο. Μπορείτε να ψήσετε ψωμί σε κατσαρόλα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων και ηλεκτρικές επιλογές

Οι ολλανδικοί φούρνοι είναι μοναδικοί γιατί μπορούν να παράγουν χειροποίητο ψωμί. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ατμός που δημιουργείται στο εσωτερικό μιμείται τον φούρνο ενός αρτοποιού.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για ολλανδικό φούρνο;

Υπάρχουν και άλλα είδη σκευών και σκευών κουζίνας. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο ενός ολλανδικού φούρνου.

Αυτά που μου έρχονται αμέσως στο μυαλό είναι οι χύτρες ταχύτητας και οι slow cookers. Και τα δύο αντικαθιστούν την κύρια λειτουργία του ολλανδικού φούρνου.

Αυτές οι συσκευές θα προετοιμάσουν παρόμοια τρόφιμα με βάση τις απαιτήσεις υγρών, θερμοκρασίας και χρόνου μαγειρέματος.

Αυτό που δεν καταφέρνουν είναι η έντονη γεύση και το ψήσιμο που προσφέρουν κάθε φορά οι χυτοσίδηροι ολλανδικοί φούρνοι.

πέτρινη κατσαρόλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *