Επαγωγική μαγειρική και πώς λειτουργεί

Induction Cooking And How It Works

επαγωγικό μαγείρεμα Είναι η διαδικασία μαγειρέματος χρησιμοποιώντας μια επιφάνεια μαγειρέματος που θερμαίνεται μεταφέροντας θερμότητα από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που βρίσκεται στο κάτω μέρος μιας γυάλινης εστίας σε μια επαγωγική εστία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εστία.

Ζεσταίνει απευθείας τα μαγειρικά σκεύη χωρίς τη χρήση ανοιχτής φλόγας ή καυστήρων.

Με απλά λόγια, τα μαγειρικά σκεύη θερμαίνονται με επαγωγή. Σε αντίθεση με το επαγωγικό μαγείρεμα Σόμπες αερίου και ηλεκτρικές με επαγωγική θέρμανση.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε επαγωγικό μαγείρεμα;

Ο κόσμος ανησυχεί όλο και περισσότερο για την εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε δυνατό τρόπο. Το επαγωγικό μαγείρεμα είναι ένας σύγχρονος τρόπος προετοιμασίας φαγητού ενώ προσέχετε το περιβάλλον.

όπως είδαμε παραπάνω Αυτός ο τύπος μαγειρέματος συνήθως θερμαίνει τον πάτο του τηγανιού χωρίς τη χρήση σόμπας.

Αυτό εξοικονομεί ενέργεια που διαφορετικά θα χάνονταν με τη χρήση γκαζιού ή ηλεκτρικής κουζίνας.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετάβασης στο μαγείρεμα επαγωγής:

 • περισσότερο μαγείρεμα αυτού του τύπου Περισσότερο από 70% εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με το φυσικό αέριο. Μια μεγάλη ποσότητα φλόγας θερμάνθηκε γύρω από το τηγάνι και εξαφανίστηκε στο περιβάλλον. Στο μαγείρεμα επαγωγής, η θερμότητα ενσωματώνεται στο ίδιο το τηγάνι. σε σύγκριση με μια ηλεκτρική κουζίνα Εξακολουθεί να είναι έως και 40% πιο αποτελεσματικό.
 • Ο έλεγχος θερμοκρασίας είναι ευκολότερος και ακριβέστερος σε σύγκριση με τη λειτουργία αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό εξασφαλίζει σταθερά αποτελέσματα και μειώνει την πιθανότητα υπερβολικού ή υποψημένου μαγειρέματος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θέλετε να μαγειρέψετε τη σάλτσα αργά. ή ζεστό φαγητό
 • Επειδή δεν διαφεύγει θερμότητα στο περιβάλλον με το επαγωγικό μαγείρεμα. Υπάρχει καλύτερος αερισμός για να δροσιστεί η κουζίνα. Βοηθά στη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας για να απολαύσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
 • Το επαγωγικό μαγείρεμα είναι ασφαλέστερο από τα άλλα δύο. Δεν υπάρχει φλόγα όπως μια σόμπα αερίου για να ανάψει ή να προκαλέσει εγκαύματα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως η επιφάνεια μαγειρέματος παραμένει ζεστή μετά το μαγείρεμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία ψύξης δεν ξεκινά μέχρι να αφαιρέσετε την κατσαρόλα από την επαγωγική κουζίνα. Πρώτον, χρειάζεται περίπου ο ίδιος χρόνος για να ζεσταθεί και να κρυώσει.
 • Ένας άλλος λόγος για να αλλάξεις είναι Πιο γρήγορα καθώς χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να ζεσταθεί το τηγάνι. 2 λεπτά πιο γρήγορα από άλλες κουζίνες

Αν αυτοί οι λόγοι δεν κερδίσουν την καρδιά σας τίποτα δε θα συμβεί

Πόση ενέργεια καταναλώνει το επαγωγικό μαγείρεμα;

Για οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείται, η κατανάλωση ενέργειας βασίζεται στην ονομαστική ισχύ και τις ώρες λειτουργίας.

κατά μέσο όρο Η ισχύς της επαγωγικής κουζίνας κυμαίνεται από 1.500 Watt έως 3.000 Watt.

Που είναι καλύτερο από μια ηλεκτρική κουζίνα γιατί η υψηλή ισχύς θα ζεσταθεί. Έτσι ο χρόνος εργασίας/μαγειρέματος μειώνεται.

όταν αγοράζετε επαγωγική κουζίνα Ελέγξτε τη σωστή ισχύ στην περιγραφή.

Με απλά λόγια, τα watt είναι μια μονάδα ισχύος και μετρά τον ρυθμό με τον οποίο μια συσκευή καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

το κιλοβάτ είναι μονάδα ενέργειας Αλλά οι μεγαλύτερες συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.

Είναι καλό να κατανοείτε μια τέτοια ορολογία όταν επιλέγετε μια κατάλληλη εστία ή ακόμα και όταν αγοράζετε άλλες συσκευές.

Κίνδυνοι από το επαγωγικό μαγείρεμα

Χρησιμοποιήστε μαγειρικά σκεύη που καθορίζονται από τον κατασκευαστή ως κατάλληλα για επαγωγικό μαγείρεμα.

όταν αγοράζετε επαγωγική κουζίνα Συνιστάται να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να γνωρίζετε τα πιθανά μειονεκτήματα..

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι επαγωγικές κουζίνες εκπέμπουν πολλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Έτσι παράγεται ακτινοβολία που προκαλείται από EMF χαμηλής συχνότητας.

Πόση θερμότητα δεν σπαταλάται στο περιβάλλον; Υπάρχει ακτινοβολία λόγω των επαγωγικών κουζινών και η συνεχής έκθεση αυξάνει τον κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον νεροχύτη με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 • Σκεφτείτε να αγοράσετε μονωμένες λαβές για τα μαγειρικά σας σκεύη. Εάν είναι αγώγιμο μέταλλο, όπως κάλυμμα λαβής σιλικόνης Ή χρησιμοποιήστε μια πετσέτα κουζίνας κάθε φορά που αγγίζετε τη λαβή.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα μια κατσαρόλα ή τηγάνι που καλύπτει την περιοχή μαγειρέματος. Για να αποφύγετε τη δημιουργία αδέσποτων καναλιών EMF που εκτίθενται στο περιβάλλον.
 • Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών σκευών κατά το μαγείρεμα.
 • Αποφύγετε τη χρήση μαγειρικών σκευών με ραγισμένες βάσεις. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι κανένα EMF δεν έχει την ευκαιρία να διαφύγει. Χρησιμοποιήστε μαγειρικά σκεύη που ο κατασκευαστής λέει ότι είναι κατάλληλα για επαγωγικό μαγείρεμα.
 • Κατά το μαγείρεμα, σταθείτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από την επιφάνεια μαγειρέματος κατά τη χρήση.

Έννοια μαγειρικής επαγωγής

Επειδή οι επαγωγικές εστίες είναι ακόμα σχετικά νέες όσον αφορά την τακτική χρήση. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να φοβούνται να εφεύρουν τις δικές τους κανονικές συνταγές.

Ωστόσο, μόλις μάθετε πώς να προσαρμόζετε τις συνταγές σας στον νέο σας εξοπλισμό, Δεν θα θέλετε να επιστρέψετε.

Η επαγωγή δεν είναι δύσκολη σε σύγκριση με το μαγείρεμα με αέριο ή ηλεκτρικό. Είναι σαν να συνηθίζεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο και χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσεις.

Οι επαγωγικές εστίες σας εξοικονομούν λιγότερο χρόνο από ποτέ, γι’ αυτό αφιερώστε χρόνο για να συνηθίσετε τα νέα καντράν και τους χρόνους μαγειρέματος.

Για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα:

 • Προετοιμάστε όλα τα υλικά σας από την αρχή αντί να τα μαγειρέψετε αμέσως. Δεν θα έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε. Εάν μπορείτε, θα πρέπει να μεταβείτε στο μαγείρεμα επαγωγής. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ασφαλέστερο να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Τα μαγειρικά σκεύη που τοποθετείτε στην εστία ζεσταίνονται σχεδόν αμέσως και ομοιόμορφα. Έτσι, δεν έχετε χρόνο διακοπής για να ψιλοκόψετε τα μπαχαρικά και να περιηγηθείτε στα ράφια, π.χ. Η συνταγή σας απαιτεί πρώτα να ζεσταθεί το λάδι. όταν χρησιμοποιείτε επαγωγική κουζίνα Υπάρχει κίνδυνος να καεί το λάδι ενώ ψιλοκόβετε τα υλικά σας.
 • Κατανοήστε τους ελέγχους θερμότητας γιατί δεν είναι όλες οι κουζίνες ίδιες. Εάν η ρύθμιση θερμοκρασίας είναι μεταξύ 1 και 12, θα μάθετε γρήγορα ότι το 8 είναι μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και το 1 διατηρεί το φαγητό σας ζεστό. με νέες συνταγές κάνε όπως αναφέρεσαι στους αριθμούς Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τους καυστήρες σας σε κάθε βήμα της συνταγής.
 • τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό καθώς και νέα πράγματα Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το συνηθίσω. Αλλά μετά την πρώτη περίοδο θα είναι πιο εύκολο Αν ανησυχείτε μήπως τα τηγάνια σας καίγονται ή θέλετε να δείτε πόσο απανθρακωμένα είναι τα τηγάνια σας. Το σύστημα ελέγχου θερμότητας μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο θερμότητας προς τα πάνω και προς τα κάτω για να μειώσει τον κίνδυνο σφαλμάτων. Αγκαλιάστε την ελευθερία να είστε χαοτικοί για να δείτε τι λειτουργεί για εσάς.

Ποια μαγειρικά σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγωγικό μαγείρεμα;

Τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιούνται σε αυτό το είδος μαγειρέματος είναι κατασκευασμένα από ή περιέχουν κάποιο είδος ηλεκτρομαγνητικού υλικού, όπως ατσάλι ή χυτοσίδηρο.

Ο χαλκός και το αλουμίνιο δεν λειτουργούν στις επαγωγικές εστίες. Εκτός αν έχει γίνει με ένα στρώμα ηλεκτρομαγνητικού υλικού από κάτω.

Για να δείτε αν το μαγειρικό σας σκεύος είναι μαγνητικό Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη και συνδέστε τον στον πάτο του ταψιού.

Εάν κολλήσει, είναι έτοιμο για χρήση. Μια επαγωγική εστία αποτελείται από ένα πηνίο χαλκού κάτω από έναν κεραμικό δίσκο που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα που ρέει μέσα από αυτό.

Το προκύπτον ταλαντούμενο μαγνητικό πεδίο προκαλεί μαγνητική ροή. Αυτό δημιουργεί ένα δινορεύμα στο δοχείο το οποίο λειτουργεί ως δευτερεύουσα περιέλιξη του μετασχηματιστή.

Διαβάστε περισσότερα:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά τηγάνια σε επαγωγική κουζίνα;

&

Επαγωγικές κουζίνες – Εδώ είναι γιατί πρέπει να αλλάξετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *