Αλουμινισμένο ατσάλι εναντίον ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα: Απόλυτη σύγκριση

Aluminized Steel Vs Stainless Steel Bakeware: Ultimate Comparison

Το μαγείρεμα μπορεί να είναι δύσκολο χωρίς τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη. Πρέπει να ξέρετε τι είδους μαγειρικά σκεύη χρειάζεστε. Είναι αλουμίνιο ή ανοξείδωτο; Πρέπει να γνωρίζετε τι είδους φαγητό μαγειρεύετε. Επειδή αυτό θα καθορίσει ποιος τύπος μαγειρικού σκεύους είναι καλύτερος για εσάς.

Αλουμινισμένος Χάλυβας VS Ανοξείδωτος…

ενεργοποιήστε τη Javascript

Αρχικά, πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των σκευών ψησίματος από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα. Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της κουζίνας σας!

Τι είναι τα είδη αρτοποιίας από αλουμίνιο χάλυβα;

Τα μαγειρικά σκεύη από αλουμινισμένο χάλυβα είναι ένας τύπος μαγειρικών σκευών από χάλυβα με επικάλυψη αλουμινίου. Αυτό το συστατικό εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει στο τηγάνι. διευκολύνει τον καθαρισμό και ζεσταίνουμε ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες Τα τηγάνια από αλουμίνιο χάλυβα είναι λιγότερο ακριβά σε σύγκριση με τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα του ίδιου μεγέθους ή σχήματος. Επειδή δεν έχουν τις ίδιες μεταλλικές ιδιότητες.

Τι είναι τα σκεύη ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα;

Τα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ένα είδος μαγειρικού σκεύους που δεν χρειάζεται να επικαλυφθούν με άλλα υλικά. λόγω αντικολλητικής επίστρωσης στην παραγωγική διαδικασία Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πιο ακριβά από τα τηγάνια αλουμινίου. Διαρκεί όμως περισσότερο και θερμαίνεται ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες. Έτσι, εάν αγοράζετε αυτούς τους τύπους τηγανιών κατά παραγγελία. Θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα μακροπρόθεσμα.

Πλεονεκτήματα των σκευών ψησίματος από αλουμίνιο:

Ο αλουμινισμένος χάλυβας είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση στον ανοξείδωτο χάλυβα. Ιδανικό για όσους δεν θέλουν το φαγητό να κολλάει στο τηγάνι κατά το μαγείρεμα.Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν δημιουργούνται όλοι οι τύποι αλουμινόχαρτου ίσοι.

Τα τηγάνια ή τηγάνια με επικάλυψη αλουμινίου υψηλής ποιότητας θα έχουν καλύτερη απόδοση από τα τηγάνια χαμηλότερης ποιότητας. Επομένως, πάντα να αναζητάτε την ποιότητα πριν λάβετε μια απόφαση αγοράς. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανοδίωση είναι κάτι περισσότερο από το χρώμα. Αυξημένη αντοχή στη διάβρωση και τις γρατσουνιές. ενώ αφήνετε το φαγητό να γλιστρήσει εύκολα από την επιφάνεια του μαγειρικού σκεύους.

Πλεονεκτήματα των δοχείων από ανοξείδωτο χάλυβα:

Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα παρέχουν μια υγιή επιφάνεια μαγειρέματος. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα χωρίς τη χρήση βουτύρου, λαδιού ή λίπους. Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν συγκρατεί τη θερμότητα όπως το αλουμίνιο. γιατί είναι καλός αγωγός της θερμότητας Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί η θερμοκρασία σε μια περιοχή για πολύ πριν η ενέργεια διαχέεται στη γύρω περιοχή. καθιστώντας δύσκολο το σχολαστικό μαγείρεμα του φαγητού

Η διαφορά μεταξύ δοχείων από ανοξείδωτο χάλυβα και δοχείων από ανοξείδωτο χάλυβα:

Σκεύη ψησίματος αλουμινίου εναντίον σκευών ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα
 • Ο εξοπλισμός ψησίματος αλουμινίου είναι βαρύτερος από τον εξοπλισμό ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Τα δοχεία από αλουμίνιο χάλυβα είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με τύπους ανοξείδωτου χάλυβα του ίδιου μεγέθους ή σχήματος. Επειδή δεν έχουν τις ίδιες μεταλλικές ιδιότητες.
 • Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πιο ακριβά από τα τηγάνια αλουμινίου. αλλά δίνει θερμότητα ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες Έτσι, η αγορά του κατάλληλου τύπου τηγανιού για τις ανάγκες σας θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.
 • Ένα μειονέκτημα των μαγειρικών σκευών από αλουμίνιο είναι ότι αντιδρά με όξινα τρόφιμα και μπορεί να βλάψει την αλουμινένια επικάλυψη στο τηγάνι. Οι ποιοτικές κατσαρόλες/τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα δεν έχουν αυτόν τον κίνδυνο. Διαρκεί περισσότερο και ψήνεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Αλουμινισμένος χάλυβας έναντι ανοξείδωτου χάλυβα

Αλουμινισμένος χάλυβας έναντι ανοξείδωτου χάλυβαΑσφάλεια μεταξύ αυτών των δύο σκευών ψησίματος

υπέρβαροςυπέρβαρος

αντίδρασηΑντιδρά με όξινα τρόφιμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ταψιών ψησίματος από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα

Αν και και τα δύο συστατικά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πώς το μαγειρεύετε και με τι το μαγειρεύετε.

Σκεύη αρτοποιίας από αλουμίνιο χάλυβα:

 • εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα
 • μικρό βάρος
 • μπορώ να αγοράσω
 • Ανθεκτικό στις γρατσουνιές και ισχυρό
 • Δεν λειτουργεί σε επαγωγικές κουζίνες.
 • Τα σκούρα μέταλλα μπορούν να ενθαρρύνουν το υπερβολικό μαύρισμα, αν δεν είναι προσεκτικά όταν ψήνουμε γλυκά τρόφιμα.

Τι μας αρέσει σε αυτό το σκεύος ψησίματος από αλουμίνιο χάλυβα:

Γρήγορη θέρμανση και ψύξη – βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μαγειρικών σκευών. Η χρήση μαγειρικών σκευών αλουμινίου μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο στην κουζίνα.

Είναι φθηνότερο από το ανοξείδωτο ατσάλι και όχι τόσο βαρύ. Επομένως, το να αναποδογυρίσετε την κατσαρόλα κατά το ψήσιμο δεν είναι πρόκληση. Αντικολλητικό τηγάνι για εύκολο καθάρισμα χωρίς επιπλέον λάδι πριν το ψήσιμο. (μερικά μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα)

Τι δεν μας αρέσει στα σκεύη ψησίματος από αλουμίνιο χάλυβα:

Το μαγείρεμα όξινων τροφίμων, όπως οι ντομάτες, μπορεί να διοχετεύσει χημικές ουσίες με βάση το αλουμίνιο στο φαγητό.

Τα αυγά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν ψηθούν στους 350° F για 15 λεπτά, καθώς η θερμότητα θα τα κάνει να σπάσουν και να σκληρύνουν. προκαλώντας δυσάρεστη γεύση ή οσμή Σκέφτεστε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυγά; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά σκεύη!

Δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • μακρύς
 • Μην αντιδράτε με όξινα τρόφιμα.
 • πλυντήριο πιάτων
 • Χαμηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα σε σύγκριση με άλλα υλικά
 • Μπορεί να είναι ακριβό, ειδικά με πυρήνες χαλκού

Τι μας αρέσει στα δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα:

Τα τηγάνια ή τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι τα καλύτερα κατάλληλα για μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Επειδή είναι λιγότερο πιθανό να λυγίσουν κάτω από υπερβολική ζέστη.

γιατί χρειάζεται πολύς χρόνος για να ζεσταθεί Επομένως, τα μαγειρικά σκεύη από σίδηρο (π.χ. μαντεμένια σκεύη) διατηρούν τη θερμότητα περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, η θερμότητα απλώνεται ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού ή του τηγανιού.

Τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ανθεκτικά. Πολλοί άνθρωποι μαγειρεύουν μόνο χρησιμοποιώντας σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι αδρανής και δεν σκουριάζει ή διαβρωθεί. Έτσι, μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα, από όξινα τρόφιμα όπως ντομάτες μέχρι μπριζόλες με σιγουριά.

Άβαφο ανοξείδωτο ατσάλι Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ξύσιμο της επιφάνειας κατά το μαγείρεμα. Σε αντίθεση με τα μαγειρικά σκεύη ή τα τηγάνια με κεραμική επίστρωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ταψιού. και αν το φαγητό κολλήσει στον πάτο Χρησιμοποιήστε λειαντικά για να αφαιρέσετε τα απανθρακωμένα τρόφιμα.

Πράγματα που δεν μας αρέσουν στα δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα:

έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα Κάτι που δεν είναι πρόβλημα για τους περισσότερους. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τους ανθρώπους που βιάζονται γενικά.

Επειδή αυτά τα μαγειρικά σκεύη είναι παρόμοια με το χυτοσίδηρο. Το μικρό βάρος μπορεί να είναι πρόβλημα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με αυτό ο ίδιος, αλλά κάποιοι μπορεί.

Μπορεί να είναι ακριβό – για μερικούς ανθρώπους, τα χρήματα αποτελούν εμπόδιο για να αγοράσουν αυτό που χρειάζονται.Ωστόσο, δεν μπορείτε να αγοράσετε φθηνά μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα. Αν βρείτε φθηνά μαγειρικά σκεύη Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι πάντα η καλύτερη ποιότητα εξοπλισμού.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός δοχείου από αλουμίνιο χάλυβα και ενός δοχείου από ανοξείδωτο χάλυβα;

 • Ο εξοπλισμός ψησίματος αλουμινίου είναι βαρύτερος από τον εξοπλισμό ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Τα δοχεία από αλουμίνιο χάλυβα είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με τύπους ανοξείδωτου χάλυβα του ίδιου μεγέθους ή σχήματος. Επειδή δεν έχουν τις ίδιες μεταλλικές ιδιότητες.
 • Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πιο ακριβά από τα τηγάνια αλουμινίου. αλλά δίνει θερμότητα ομοιόμορφα σε όλες τις επιφάνειες Έτσι, η αγορά του κατάλληλου τύπου τηγανιού για τις ανάγκες σας θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.
 • Ένα μειονέκτημα των μαγειρικών σκευών από αλουμίνιο είναι ότι αντιδρά με όξινα τρόφιμα και μπορεί να βλάψει την αλουμινένια επικάλυψη στο τηγάνι. Οι ποιοτικές κατσαρόλες/τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα δεν έχουν αυτόν τον κίνδυνο. Διαρκεί περισσότερο και ψήνεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Αλουμίνιο έναντι ανοξείδωτου χάλυβα – Ποιο να επιλέξω;

κατά τη σύγκριση των δύο μετάλλων Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δικές σας ανάγκες και να αποφασίσετε ποιο μέταλλο είναι καλύτερο για εσάς. Επειδή και οι δύο τύποι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο συχνά σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε τα μαγειρικά σας σκεύη. Συμπεριλάβετε το είδος των αρτοσκευασμάτων ή των τροφίμων που είναι πιο σημαντικά για εσάς. η επιλογή είναι δική σου Αν όμως χρησιμοποιείται κανονικά Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν αποφασίζετε αν θα χρησιμοποιήσετε αυγά ή όχι. Το σημαντικό που πρέπει να κάνετε είναι:

 1. Τα αυγά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σκεύη αρτοποιίας από αλουμίνιο χάλυβα που φθάνουν σε θερμοκρασίες 350° F ή υψηλότερες. Γιατί το αυγό θα σπάσει και θα σκληρύνει και θα σκληρύνει. προκαλώντας δυσάρεστη γεύση/οσμή Σκέφτεστε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυγά; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κεραμικά σκεύη!
 2. Ο ανοξείδωτος χάλυβας λειτουργεί καλά με τα περισσότερα αρτοσκευάσματα. Το πλύσιμο πιάτων μπορεί να είναι μια πρόκληση λόγω της σκληρότητάς του. (ιδιαίτερα λιωμένο τυρί) και ξέβγαλμα χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια ενώ γυρίζει και γυρίζει κατά το μαγείρεμα. Αποφύγετε τη χρήση αυτού Σπρέι μαγειρικής.

Είναι ασφαλές το αλουμίνιο Iron Bakeware;

Το αλουμίνιο έχει χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα και το ψήσιμο τροφίμων εδώ και δεκαετίες. Αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν χρησιμοποιείται στην κουζίνα σας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σκεύη ψησίματος από αλουμίνιο χάλυβα με ασφάλεια:

 • Μη χρησιμοποιείτε σκραπ αλουμινίου που έχουν λυγισμένα, λυγισμένα ή σπασμένα άκρα.
 • Μην αποθηκεύετε τρόφιμα σε αλουμινένια δοχεία για περισσότερο από δύο ώρες χωρίς να κλείσετε πρώτα το καπάκι. επειδή τα σωματίδια μπορούν να διαφύγουν από το αλουμίνιο
 • Μην χρησιμοποιείτε υψηλής θερμοκρασίας ή αντικολλητικά σπρέι.
 • Μην τρίβετε με ατσάλινο μαλλί. γιατί θα γρατσουνίσει το τηγάνι και θα χαλάσει το τηγάνι

Είναι ασφαλές τα σκεύη ψησίματος από ανοξείδωτο χάλυβα;

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μια δημοφιλής επιλογή καθώς δεν αντιδρά με τα τρόφιμα. Αλλά αυτό το υλικό είναι επίσης επικίνδυνο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα με ασφάλεια:

 • Μην κόβετε όξινα τρόφιμα όπως κέτσαπ ή μήλα που έρχονται σε επαφή με μέταλλο. καθώς μπορεί να διαβρώσει ελαφρώς την επιφάνεια του μαγειρικού σας σκεύους.
 • Καθαρίστε τις επιφάνειες και τα σκεύη που έρχονται σε επαφή με αλουμινόχαρτο πριν το χρησιμοποιήσετε με άλλα τρόφιμα, διαφορετικά μπορείτε να μολύνετε αυτά τα αντικείμενα αν δεν είστε προσεκτικοί!

οριστική απόφαση

 • Σίδηρος ψησίματος αλουμινίου: Δεν είναι ασφαλές από ζημιές, τσιπς ή γρατσουνιές.
 • Δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα: Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, εφόσον δεν έρχονται σε επαφή όξινα τρόφιμα. αποφύγετε τη μόλυνση

Είμαι λάτρης του ανοξείδωτου χάλυβα Εκτιμώ την ευελιξία και την ανθεκτικότητα των μαγειρικών σκευών που κατέχω. Είμαι αρκετά τραχύς και ακατάστατος. Οπότε αυτή η μέθοδος λειτουργεί για μένα. Το ανοξείδωτο ατσάλι με έπεισε λόγω του βάρους του. Αλλά αυτό είναι που ψάχνω. πριν αγοράσετε μαγειρικά σκεύη Σκεφτείτε τι θα το χρησιμοποιήσετε και πώς θα το μαγειρέψετε. παρόλο που είναι ελαφρύ Αλλά τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου απαιτούν τακτική φροντίδα για να αποφευχθεί η ζημιά στο φινίρισμα και η έκθεση του αλουμινίου.

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε και πώς θα το χρησιμοποιήσετε για να κατανοήσετε καλύτερα τι θέλετε. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να αγοράσετε κάτι εκπληκτικό και μετά να συνειδητοποιήσετε ότι δεν ήταν το λάθος.

Το πιο σημαντικό, και οι δύο είναι ανασφαλείς για διαφορετικούς λόγους. Αλλά και οι δύο ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια όταν λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις. Ο τύπος των μεταλλικών σκευών που θα αγοράσετε θα πρέπει να βασίζεται σε προσωπικές προτιμήσεις και όχι σε ανησυχίες ασφαλείας. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι αρκετός Αγοράστε ένα δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα! Είναι πιο ακριβή επιλογή, αλλά είναι ασφαλέστερη – και διαρκεί. Έτσι μπορείτε να το κρατήσετε για πάντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *